Кметът на Варна Иван Портних (ГЕРБ): Протестиращите пречат на туризма

  • 06 август 2013 11:48

  • 3255
  • 6
Кметът на Варна Иван Портних (ГЕРБ): Протестиращите пречат на туризма
©

Кметът на Варна Иван Портних категорично заяви, че блокадата на пътя за Златни пясъци от протестиращите снощи пред Евксиноград не е била разрешена. За самия протест е дадено съгласие, но с изричното уточнение, че не трябва да се пречи на трафика.

На днешната сесия на Общинския съвет той заяви, че действията на демонстрантите пречат на туризма, който е определящ сектор за Варна и региона и допълни, че ще говори с органите на реда да не допускат нови блокади на пътя. Думите му бяха в отговор на питане от страна на съветничката от "Нашият град" Таня Парушева, която поиска да бъде премахната и протестната палатка в зелената площ на кръговото движение до ЖП гарата. За нея няма разрешение, а също така тя е опасна, включително и за обитателя й, коментира съветничката.

В началото на днешната сесия клетва положиха двама нови съветници - Антонио Угрински от ГЕРБ, който заема поста на Лидия Маринова, станала вече заместник-кмет, и Януарий Вичев от БСП, който влиза на мястото на Димитър Чутурков, назначен за заместник-областен управител.

Граждани повдигнаха въпроса за назначаването без конкурс на Лидия Христова за директор на общинската просвета. Според тях това е незаконно, а и новата шефка на дирекция "Образование" няма необходимата специалност за поста. Кметът Портних отговори, че Христова заема поста до провеждането на конкурс, процедурата за който той открива още днес. По същия начин ще бъдат определени новите шефове на дирекциите "Здравеопазване" и "Младежки дейности и спорт", както и на останалите с овакантени началнически позиции.

Последвайте канала на

Novini.bg
3255 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
на кума свата

2013.08.07 | 00:25

2
Когато става дума за пари няма тез онез.Аре да се пробват да блокират Лукойл или Сл.Бряг.Не само ще ги бият но и с аналната девственост ще се разделят.Таз олигофрения трябва да спре.Орешаро или да измита тази измет от жълтите павета или той да се измита.Не може някакви брадати педали 2 месеца да ми се правят на демократи ,да гонят чужденците ,да не сме 1990? То няколко стотин софиянеца като Едвин Попаков Сугарев си мислят че още сме,ама ако продължават да им се връзват ще стане лошо.

2013.08.07 | 18:48

6
Що всички обвиняват нас, софиянци, за протестите? На нас ни пречат даже повече, отколкото на вас - разрушиха улици и тротоари, препикаха паркове и градинки, вечер не мога да се прибера от работа, а нощем ми надуват главата. Полуидиотчетата си спечелиха пари за море, да видим на есен за какво ще събрат - за зимен курорт или за ремонт през пролетта?

2013.08.07 | 05:41

5
Знае се, че протестиращите нямаха право да блокират пътя. И какво от това? Да не би кметската управа да взе някакви мерки? Да не би полицията да ги разпръсна и да освободи движението? Или само ще си приказваме, докато лудите се налудуват?
старшината

2013.08.07 | 00:26

4
ГЕРБЕРСКО МУТРЕНСКО ЛАИНО .

2013.08.07 | 00:26

3
bsp dps ataka gerb sa ot edno kutilo na maikata BKP dobre podbrani ot bivhata darjavna sigornost dnehnite upravliavahti

2013.08.06 | 19:31

1
ПАРТИЯ "НАШИЯТ ГРАД" Е ПАРТИЯТА НА ТИМ , НЕ СТЕ ЗАБРАВИЛИ, НАЛИ !!!!

Добави коментар

Водещи новини