#ДАНСwithme 54: Отлитайте и не се връщайте (обновена)

  • 06 август 2013 20:04

  • 4109
  • 37
#ДАНСwithme 54: Отлитайте и не се връщайте (обновена)
© Булфото

Протестите срещу правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 не стихват вече 54-ти ден. Протестът в София започна с молебен за единение на България в храм-паметник "Александър Невски".

Към 19:30 часа около 10 протестиращи са се събрали при подлеза до бившия Партиен дом. Те освиркват, свирят със свирки и развяват български знамена. Пред сградата на президентството и около фонтана също има протестиращи. Те са не повече от 40 души. Част от тях развяват знамена. Не се чуват скандирания.

Един от протестиращите е облечен като възрастна баба със забрадка и бастун. Той си е окачил табелка, на която пише: „Аз съм от контрапротеста. Свежа съм, ох! Напикавам се, ох!".

Има полицейско присъствие в района. Движението на пл. „Независимост" не е затворено.

Към 20:00 часа протестиращите в София блокираха движението по бул. „Цар Освободител” и бул. „Ал. Дондуков” в района на пл. „Независимост”. Броят на протестиращите пред Министерски съвет се увеличи на около 300 души. Има и над 100 души пред президентството. Хората скандират „оставка”, развяват български знамена, тупат на барабани и свирят със свирки. Част от лозунгите гласят: „Орешарски, идвам за оставката”, „Отлитайте и не се връщайте”, „Оставка сега”.

Към 20:10 часа протестиращите потеглиха към сградата на Народното събрание. И тази вечер сред протестиращите се забелязват семейства, които са взели децата си и домашните си любимци на протеста. Недоволните граждани свирят със свирки, развяват български знамена. Част от лозунгите на протестиращите гласят: „Оставка сега”, „Оставка веднага, наглеци”, „Мафията замени калинките с търтеи”. Броят на протестиращите срещу правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 в столицата се увеличава.

Към 20:25 часа протестното шествие в столицата стигна до сградата на Народното събрание. Протестиращите освиркват сградата на парламента и скандират „оставка”. Голяма част от недоволните граждани държат български знамена и флагове на ЕС. Пред главния вход на сградата на Народното събрание има по-малко заграждения. Останали са 5-6 единични заграждения и бяло-червена лента около сградата. Зад нея има полицейски служители.

Забелязват се доста хора с велосипеди. Протестиращи се редуват да свирят на пианото пред паметника на Цар Освободител. На една маса има здравец, пита и свещи, които поп раздава на хората.

Към 20:50 часа продължава протестът срещу правителството в столицата. Свещеник каза молитвата „Отче наш” на мегафон и около него се събра по-голямата част от протестиращите. Двама недоволни от кабинета "Орешарски" носеха постелка за сядане, която разположиха точно до лентите, на които пише полиция, и седнаха на нея. Част от протестиращите се разотиват. Въпреки това, движението по бул. „Цар Освободител” пред парламента остава затворено. Движението по кръстовището на бул. „Васил Левски” и бул. „Цар Освободител” се извършва нормално, както и движението по кръстовището на ул. „Г.С. Раковски и бул. „Цар Освободител”.

Протестът продължава мирно. Хората развяват български знамена, бият барабани, свирят със свирки. Един от протестиращите носи карикатура на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, като под краката му е надписано: „Оставка” и „Нестинарски Орешарски танци”. На друг издигнат лозунг пише: „Когато силните подритваха слабите, мислиха ли, че ще дойде време, когато слабите ще дойдат да ги изритат?”. Част от протестиращите се редуват да свирят на пианото пред паметника на Цар Освободител. Забелязват се отделни групи от протестиращи, които са насядали на жълтите павета. Има полицейско присъствие в района.

С аплодисменти и викове „оставка" протестиращите в Пловдив посрещнаха 7-те участници в похода срещу правителството на Орешарски. Около 19.30 часа ентусиастите бяха пред общината, където е финалната точка за тази вечер. Те ще пренощуват пред община Пловдив в палатки. Утре в 7.00 часа ще потеглят към следващия град от протестния поход. Те призоваха пловдивчани да бъдат съпричастни към тях и да се включат в похода поне до следващия град. Като добри домакини пловдивчани почерпиха участниците в похода с вода, бира и айран, както и различни лакомства.

Утре в Пловдив ще има два протеста. В 10.00 часа ще има шествие от общината до Областната управа. В него трябва да се включат протестиращи, които ще пристигнат от други градове. В 19.00 часа обичайно е другият протест, който тръгва от общината.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4109 37

Свързани новини

Коментари 37

Добави коментар
ВЛАДО КУЗОВ

2013.08.07 | 11:15

37
ЛЮБО,забравяш да си пиеш хапчетата против раздвоение на личността
ВЛАДО КУЗОВ

2013.08.07 | 11:15

36
ЛЮБО, а как си сменяше ролите в леглото само,най-много обичаше да се представяш за червената шапчица,направо ти зачервявах ануса

2013.08.07 | 11:15

35
ЛЮБО,знаеш,че си любимия ми анус,отваряше го като майска роза само като ме видеше
Атакист

2013.08.07 | 11:14

34
Без бунт, бой и кръв , комунягите няма да сдадат властта, ОВЦЕ скапани! Това как да ви се набие в кухите скапани чутури не знам вече....за да го проумеете. Ще си умрете по площадите със свирчици в устенца и развявайки плакатченца! Скапани добитъци, заслужавате да ви мачкат комунягите докато пукнете, защото искате промяна , а тази промяна е ТИКВАТА! Той е единствената алтернатива ако паднат комунягите. Това ли искате? Пак Тиквата на Власт? И вие не знаете какво искате всъщност, СКАПАНИ УМРЕЛИ ДОБИТЪЦИ! Бахти сбъркания умрял насран народ!
ВЛАДО КУЗОВ

2013.08.07 | 11:14

33
ЛЮБО,хайде остави ги ти Герб,кажи нещо за избора на ПЕЕВСКИ,как така решихте да го подкрепите,колко ви дадоха

2013.08.07 | 11:14

30
Ходи да се шибаш !Казах ти вече , не си ми на нивото ! Еднообразен , скучен , циничен, нагъл, гербаджийски глупак! Същият си като лоения плондер ТИКВАТА БОРИСОВ !Нямаш гънки на мозъка си ! И ти си прочел само Винету и то съкратения вариант !

2013.08.07 | 11:14

32
ГЕРБ са отхвърлени от :1.АТАКА 2.БСП 3.ДПС 4.СДС 5.ДСБ 6. Зелените 7. Дори Кунева 8. НДСВ и т.н. ,край няма списъка, но другите не са важни ,както и тези след № 6 !Тотална изолация ! Къде сте тръгнали бе, герберасти прости ? ! Власт сънувате ,а ? Тиквени глупациииии !

2013.08.07 | 11:13

29
Боли ме xyя за ГЕРБ, важното е, че мръсната крадлива комунистическа пасмина БКП и производните им- ДПС и атака си отиват, мръсни съветски подлоги! Руснаците поддържат турците в разрушаването на държавата ни, щото много ни мразят.

2013.08.07 | 11:14

31
Корабът на герб не е с пробойни, той НЯМА ДЪНО ! Лети надолу в марианската падина !Който се спасил,спасил! Останалите - за храна на ЦАЦите !
българка

2013.08.07 | 11:13

28
банда безделници и подкупни мръсници.Ако толкова им пука за България защо не отидоха да протестират на полето където сега има толкова работа,а си пият кафето на площада?Един гладен и беден не протестира за избирателен кодекс или закон.Протестира за хляб!Не искам да знам нищо повече за тези протести и не ми опонирайте защото не знам какво мога да ви отговоря...!Пълна профанщина!Разочарована съм от красивите и интелигентни.Ние грозните и прости дето си седим в къщи и си пием кафето .....горчиво и едва го преглъщаме сама и само да има мир и любов....защото българин срещу българин камък не хвърля....Уви..,ама го направиха срещу малко пари!Пази боже БЪЛГАРИЯ от такава красота и интелигенция
КОМУНИСТЪТ

2013.08.07 | 10:20

27
МРЪ СНИ КОПЕЛЕТА!ПРОК ЛЕТИ ДА СА РОДИТЕЛИТЕ ВИ ЧЕ СА ВИ РОДИЛИ ПРО КЛЕТИ ДА СТЕ И ВИЕ! МРЕ ТЕ!

2013.08.06 | 22:56

3
PROSTAK, TIPI4EN KOMUNISTI4ESKI MANTALITET
КОМУНИСТЪТ

2013.08.06 | 22:56

2
Говори за правителството нали!

2013.08.07 | 10:19

26
Борисов събираше министрите си по кръстовищата, не даваше на никого никакво обяснение защо ги е избрал, дори се гордееше,че сам ги избира без знанието на съпартииците си. За подслушванията каза, че това било много правилно, понеже искал да контролира хората си. Но никой тогава зъб не обели да му опонира. Ако в някое предаване не си харесваше снимката, която са побликували прекъсваше предаването, за да им направи забележка. ДА ПРОДЪЛЖАВАМ ЛИ?
ВЛАДО КУЗОВ

2013.08.07 | 10:19

25
ЛЮБО,веднага те познах.помниш ли като бях в АТАКА как си "играехме" с теб,радвам се,че не ме издаде на полицията,но на теб те харесваше,нали,ти беше най-палавия от всички,идваше ти от вътре

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини