Водолази атакуваха резиденция Евксиноград (галерия)

  • 05 август 2013 19:19

  • 7908
  • 31
Водолази атакуваха резиденция Евксиноград (галерия)
© Булфото

Двама водолази с ламиниран плакат с думата "Оставка" се гмурнаха от кея на рибарско селище на Траката с цел да атакуват плажа на резиденция Евксиноград и да покажат протеста си срещу правителството. Единият от така наречената водна блокада е Ивайло Василев, представител на Гражданската организация "Обединени варненци за Варна", информира регионалният сайт Petel.

Другата част от протестиращите са се събрали пред входа на резиденцията. Протестиращите скандират: „Оставка”, „Вие сте позор, оставка и затвор”, свирят, развяват български знамена. Те носят плакати с надписи: „Варна каза оставка”, „БСП и ДПС, върнете купената власт”, „Сбогом завинаги”, „Разберете, хората не ви искат”, „Да върнем България на хората”, „България не се продава” и други. Сред присъстващите има хора от всякаква възраст, както и майки с деца. Призивът за окупация на резиденцията тръгна от социалните мрежи.

Исканията на хората са оставка на правителството, както и свободен достъп на граждани до „Евксиноград” и съединяване на резиденцията с приморския парк на Варна. Въпреки че предварително над 800 души бяха потвърдили своето присъствие, пред резиденцията има под 100 души към 19:15 часа. Пред протестиращите е разположен и кош за боклук, на който пише „Да изчистим България. Хвърляйте разделно за червени боклуци”. Много от преминаващите автомобили по главния път Е-80 подкрепят протестиращите с надуване на клаксони. Входът на резиденцията се охранява от полицията и протестиращите реално нямат достъп дори до бариерата. 

Към 19:30 часа протестиращите във Варна блокираха международния път Е-87 в посока курортните комплекси и в посока Варна. Трафикът по пътя е спрян. Протестиращите пред резиденция „Евксиноград” във Варна запалиха свещ и коленичиха в памет на загиналите миньори в рудник „Ораново”, Броят на протестиращите непрекъснато се увеличава. Продължават и скандиранията „Мафия” и „Оставка”. На входа на резиденцията протестиращите опънаха въже, на което със щипки закачат своите искания. Появиха се и плакати с надпис: „Разпната България ще възкръсне”, „От предишните се срамувахме, от вас просто ни е гнус”, Оставка сега кабинет „Орешарски”, има и други кадърни”, „На Бузлуджа развяват големи руски знамена, г-н Орешарски, Варна пита – България вече Русия ли е?”.

Галерия от протестите пред резиденция Евксиноград може да разгледате ТУК.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7908 31

Свързани новини

Коментари 31

Добави коментар
Sparlo

2013.09.12 | 16:11

31
Нека Европейския съюз види истинското лице на протеста и неговата численост и тогава неговите дипломати коментират исканията им. Ясно се вижда колко хора са срещу правителството. Това не е обществото на България, а малка, жалка и платена част от него.
ATAKA -ДПС ВЕЧНА ДРУЖБА

2013.09.12 | 16:11

30
Да им се чудиш на акъла на управляващите.Защо не си отидат в Анталия-там ще ги посрещнат като национални герои.А на Волен(ибрика)ще му дадат медал за храброст. Слава на аллаха!
TERMINATOR

2013.09.12 | 16:10

29
Абе тия вече наистина прекаляват. Хубаво искат оставка, ама не усещат ли че по този начин пречат на туризма на България, което вече минава всякакви граници ? Кой ви дава право на вас бе герберастчета мръсни да блокирвате пътища, че и плажове да пречите на туристите ? Имате късмет че сте в България, защото ако бяхте в Германия или Франция, до сега щяхте да сте контузени в рани от полицията бе безделници такива. Ей яко пари се наливат тука, щом водолози... Кой ви ги дава тия водолазки костюми бе нехранимайковци такива, кой ви дава тия кислородни бутилки, кой спонсорира всичко това, и колко струва всичко това ? Аххххх както сте се наредили във водата каква мишена сте ако знаете ахххххххх един скутер да се засили и да ви прасне тиквите герберски ама ще замърсите морето с мръсното си герберско мозъче ще измре рибата от вас боклуци мръсни. Гледам в аквариум пирани, утре ще ги пусна точно там ако не сте махнете, а един авер гледа крокодили, аххх каква мишена сте там.....
Браво

2013.08.06 | 20:44

28
Браво Варна
Боздуган

2013.08.06 | 20:44

27
ЕТО КАК СИДЕРОВ ГО НАЧУКА НА БОЙКО, ЦВЕТАНОВ, ПЛЕВНЕЛИЕВ И ВСИЧКИ НАС : Ръководители на парламентарните комисии. ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ✔ КОМИСИЯ ПО ЕНЕРГЕТИКА: Рамадан Аталай (ДПС) - председател. Мустафа Карадайъ (ДПС) - заместник. - нататък останалите от АТАКА и БСП. ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ✔ КОМИСИЯ ПО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ: Нигяр Джафер (ДПС) - председател. Тунчер Кърджалиев (ДПС) - заместник. - нататък останалите от АТАКА и БСП. ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ✔ КОМИСИЯ ПО ПРАВНИТЕ ВЪПРОСИ: Христо Бисеров (ДПС) - председател. Хамид Хамид (ДПС) - заместник. - нататък останалите от АТАКА и БСП. ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ✔ КОМИСИЯ ПО ОТБРАНАТА: Янко Янков (ДПС) - председател. Четин Казак (ДПС) - заместник. - нататък останалите от АТАКА и БСП. ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ✔ КОМИСИЯ ПО БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ: Йордан Цонев (ДПС) - председател. Рушен Риза (ДПС) - заместник. - нататък останалите от АТАКА и БСП. ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ✔ КОМИСИЯ ПО ТРАНСПОРТ, ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ И СЪОБЩЕНИЯ: Камен Костадинов (ДПС) - председател. Ердинч Хайрула (ДПС) - заместник. - нататък останалите от АТАКА и БСП. ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ Има, разбира се, още парламентарни комисии, ала сега тук да не ги изреждам всички - вижте ги на сайта на Народното събрание. Само искам да посоча, че в останалите комисии като заместник председатели са избрани и: Нигяр Джафер, Дурхан Мустафа, Мустафа Карадайъ, Хасан Хаджихасан, Хюсеин Хафъзов, Рамадан Аталай, Рушен Риза, Ахмед Башев, Четин Казак, Тунджай Наимов, Джевдет Чакъров - депутати от етничската партия ДПС. Първата власт - законодателната (парламента). Втората власт - изпълнителната (правителството). Третата власт - съдебната. Четвъртата власт - медиите. Вижте какви видни българи владеят Първата власт на България.

2013.08.06 | 09:48

2
Насранко не се изявяваи бе!Всички кои кьдето те свари те шиба де що имаш дупки по спермоидното тяло
резняк

2013.08.06 | 20:43

26
Запомнихме те вече бе, Любо Ангелов! Не изби ли този комплекс за незначителност и да спреш да се отъркваш в крачолите на Волен Сидеров? Безразличен си към отрицанието на пишещите толкова, колкото Орешарски и Станишев към гласа на протестиращите. И най-злото куче спира да лае, когато види, че никой не му обръща внимание. Борисов също е куче, но не е от твоята порода на мъничетата.

2013.08.06 | 20:43

25
Какъв туризъм като не знаете една дума на какъвто е да е зик,да не говорим за обслужването,където и да ю.Селяния наявсякъде
onq s konq

2013.08.06 | 20:43

24
Водолаэи или не,щом атакуват эначи са от "Атака".Дали пък няма да се появи и Волен по шнорхел?!
XXL

2013.08.06 | 20:34

22
Волен,ако се появи няма да е добре за Борисов,защото ще му напраска шнорхела в ивицата ГАЗА!!!
ШЕГУВКА

2013.08.06 | 20:35

23
Това са ГЕРБОЛАЗИ

2013.08.06 | 16:36

21
хуиолази на АтаКИСТИ,СерГЕИОВИСТИ И ДПСьрглисти в на маика им в трите дупки
С Бойко има диалог

2013.08.06 | 09:55

20
но със сер-гей сами виждате! Аз избирам по-малкото зло!

Добави коментар

Водещи новини