Бойко Борисов: Аз съм дялан камък

share

Аз съм дялан камък. Не искам да ме обвиняват за това, за което не съм виновен.

Това заяви в интервю за предаването "Здравей, България" по Нова телевизия министър - председателят Бойко Борисов във връзка с твърденията на Волен Сидеров, че е било изместено интервюто му заради участие на премиера.

Имаме един план по отношение на горивата - борбата с контрабандата и всички да бъдат с измервателни уреди, които да бъдат свързани с Агенция "Митници", каза Борисов.

Премиерът заяви, че се очаква в края на септември "Лукойл" да направи около един милиард лева инвестиции. Това е най-голямото предприятие в България и трябва да се въведе всичко в ред.

Борисов съобщи, че след разговор с представител на ръководството в  Русия на "Лукойл" е станало ясно, че до края на декември ще бъдат монтирани измервателните уреди в "Лукойл". "Рафинерията ще се приведе във вид и аз съм сигурен в това", категоричен бе премиерът.

"Два  -  три пъти сме играли карти с Валентин Златев", призна Борисов. "Хората да не си мислят обаче, че играя всяка вечер с него." Премиерът добави, че за пореден път се вижда, че той не смесва личните със служебните отношения.

"Веднага и незабавно ще махна всеки, който се обяви срещу свой колега в кабинета", категоричен бе министър - председателят. "Ако има групички, всички ще ги изчистя за секунди."

"Моето мнение е, че правителството работи вече на 100%  - министрите, заместник - министрите, диалогът между вицепремиерите е много добър", заяви Бойко Борисов.

Премиерът каза още, че ежеминутно работи с министъра на финансите Симеон Дянков. "Прекарвам 80% от времето си с Дянков" поясни той.

"Няма да допусна конфликт между вицепремиерите. Аз съм им казал - работите заедно, в противен случай ще ви е тежко", категоричен бе Бойко Борисов.

Доволен съм от работата на Росен Плевнелиев като министър, заяви премиерът. На въпрос дали може да се извади толкова ключов министър като него, за да се включи в президентска надпревара, Бойко Борисов отново заяви, че всичко около този въпрос ще стане ясно на 4 септември.

Водещи новини

Още новини