Цонев към Миков: Обади се на Йовчев, да не каже после, че не знаел

Булфото
share

Продължителната акция пред парламента днес предизвика тревога сред част от депутатите, дали няма да се повтори блокадата от предишната седмица във вторник срещу сряда.

Депутатът от ДПС Йордан Цонев забрави, че микрофонът е включен и каза на председателя на Народното събрание Михаил Миков да се обади на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев. "Иди се обади на Йовчев, вече е блокирано всичко. Това е бавене, за да ни блокират вътре в парламента. Да не пита после "ама аз не знаех", каза Цонев. От трибуната на парламента Михаил Миков заяви: "Навън се събират все повече и повече хора".

По-рано през деня арест на млад мъж създаде напрежение по време на протеста. Полицията употреби сила, за да качи протестиращия в полицейския автомобил. Недоволството на протестиращите пред парламента бе основно срещу приемането на актуализацията на бюджета.

Пред парламента пристигна и група от около 60 души от Благоевград. Част от протестната акция премина в плаж на жълтите павета пред централния вход на Народното събрание.

Водещи новини

Още новини