Емил Димитров: Фидосова и Цветанов са скачени съдове

Булфото
share

В момента се работи по новия проект, който ще е партия. В края на септември ще е учредителния конгрес. Това увери в сутрешния блок на БНТ бившият депутат на ГЕРБ Емил Димитров.

Ние сме решили да сме коректив, предлагаме политическа лустрация. Останалите партии трябва да декларират, че няма да участват в изпълнителната власт. Ако се участва в коалиция, ще е на база експерти и програмно правителство, категоричен беше Димитров.

Новата политическа формация няма да има лидер,а ще се ръководи колективно от млади хора на възраст между 30-40 години. Членовете на новата партия ще подписват декларация, че няма да участват в изпълнителната власт, ако някога са били в нея. Никой не е казал, че ще участваме в управлението. Ако ще участваме, то ще бъде на базата на програмно правителство, коментира бившият депутат.

Да се даде път на младите, път на експертите, а политическите динозаври да вървят в историята, каза Димитров. По думите му това, което се е получило дотук, не е плавен преход. Искра Фидосова и Цветан Цветанов са скъчени съдове, каза Димитров. Той отказа да коментира Цветанов, но каза, че се съмнява, че ще се сложи край на цветановщината в управлението. Всяко правителство ще си роди свой Цветанов, каза бившият гербер.

Водещи новини

Още новини