Емил Димитров: В първоначалния си вид Законът за горите беше перфектен

  • 06 юли 2012 08:24

  • 774
  • 0
Емил Димитров: В първоначалния си вид Законът за горите беше перфектен
©

Селският туризъм е нещо много хубаво, но ще му отнеме много време да се разви. Идеята Законът за горите да подкрепи отрасъла беше смачкана. За да угодим на всички, се оказа, че зимен и туризъм няма да имаме. Това заяви в предаването "Гореща точка" по TV 7 Емил Димитров, депутат от ГЕРБ.

Според Димитров, първоначалният вид на закона е бил перфектен. Проблемът е, че някои от протестиращите еколози, които имат свои интереси, заблудиха младите хора, а те им повярваха, без дори да прочетат нормативния акт, коментира депутатът. Ние гласувахме земята да остане горски фонд, а те ни обвиниха, че искаме масово да унищожаваме гората. За да се отреже едно дърво от горския фонд, както е в парк Витоша, се нарушават два основни екологични закона. Ако става дума за резерват, не пирон, ами карфица там не може човек да забие, категоричен бе Димитров.

По думите му, гората не е спасявана от еколозите, а от поколенията лесовъди. Заради тях приръстът на гората у нас е с почти най-големият в Европа - средно годишно е 14 милиона и половина кубика. Този приръст трябва да се отнеме. За да не стане грешка в таксирането на дървесината или в измерването, ние не сме казали „целия прираст да се отнеме“, а „може да бъде увеличен до 80 на сто“, обясни Димитров.

Властта не е власт на всяка цена и властта е на всички, каза депутатът от ГЕРБ, а гост-водещият Петьо Блъсков призова властимащите да си вземат властта в ръцете, да не робуват на еколозите, а да работят държавнически.

Последвайте канала на

774 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини