Чобанов разпоредил пълна проверка на Дянков

share

Финансовият министър Петър Чобанов е разпоредил пълна проверка на предшественика си Симеон Дянков за това как е стопанисвал двореца „Кричим“, съобщи ТВ7.

Повод за проверката е разследване, което показа как вицето на Борисов е превърнал двореца в своя семейна вила. Дянков отмарял в него с децата си по два-три пъти месечно според свидетелствата на хора от близкото село Куртово Конаре. Освен това с държавни пари, 300 хил. лв. общо, бил направен ремонт, който нарушавал съзвучието с историческата епоха.

С решение на правителството на ГЕРБ Кричим е даден за стопанисване на финансовото министерство. След като взел управата в свои ръце, Дянков прекарал в двореца интернет, централна климатизация, поставени били телевизори, всички съвременни удобства за семейна почивка. Дянков разпускал в покоите на Царица Йоанна и ползвал нейната спалня.

Културният министър Петър Стоянович ще повдигне въпроса за скандала около Дянков на първото заседание на правителството. “Това е престъпление спрямо българската култура“, категоричен е той.

Водещи новини

Още новини