Чобанов: Президентското вето ще е намеса в политиката на правителството

  • 30 юли 2013 12:53

  • 4350
  • 38
Чобанов: Президентското вето ще е намеса в политиката на правителството
©

Надявам се, че дискусиите, които водим в момента, аргументите, които представяме, ще помогнат на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното да вземе своето обосновано решение.

Това каза пред журналисти министърът на финансите Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас след участието си в заседанието на бюджетната парламентарна комисия, която прие предложението за актуализация на бюджета за тази година на правителството. Той беше помолен да коментира появили се "обосновани предположения", че президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще наложи вето върху актуализацията на бюджета. "Това ще е много сериозна намеса в политиката на правителството, до момента не ми е известно президент да е налагал вето, но това е само едно предположение и тепърва ще видим каква ще бъде неговата реакция", допълни министърът.

"Дали ще има рецесия до края на годината, зависи както от външната, така и от вътрешната среда. Опитваме се да предотвратим това като се разплатим с бизнеса, като връщаме навреме ДДС. Върнали сме по-голямо количество ДДС отколкото се е връщало средномесечно. Това е ликвидност, която се насочва към бизнеса, насочва се и към малките и средни предприятия. Като разплащаме навреме и при одобрение на актуализацията на бюджета, това ще даде една глътка въздух на бизнеса и ще подпомогне усилията ни да предотвратим рецесията и да задвижим икономиката. До края на седмицата ще представим правителствената програма, там също има сериозни мерки за подобряване на бизнес средата. Това са промени в Закона за обществените поръчки, намаляване на административната тежест, опростяване на някои процедури, чрез повишаване на конкуренцията”, обясни Чобанов.

"При планирано нарастване за годината от 8.6%, ако гледаме консолидираната фискална програма, растежът до момента е 3.6%. Имаме сериозно изоставане, което потвърждава нашите оценки по отношение на актуализацията. Потвърждава до голяма степен и оценките на приходните агенции, че за годината е планирано нарастване на данъчните приходи от 1.8 млрд. лв., а до момента реализирането за първите 6 месеца на годината е 380 млн. лв. Ако направим една проста екстраполация, би означавало, че приходите няма да се изпълнят с около 1 млрд. лв., което е и оценката на приходните администрации”, каза финансовият министър. Прилагат се мерки за повишаване на събираемостта, които разчитаме да доведат до положителен ефект и неизпълнението в бюджета да бъде сведено до 555 млн. лв., отбеляза Чобанов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4350 38

Свързани новини

Коментари 38

Добави коментар

2013.07.31 | 23:43

38
Този палячо е толкова тъп, че май не усеща, че е бушон
Бай Хой

2013.07.31 | 23:43

37
Евала прическа!...
Иво

2013.07.31 | 23:42

36
Абе верно, тоя има егати тъпанарската глава и прическа! Изглежда като идиот!

2013.07.31 | 23:42

35
Чобанче, Президента на РБългария е коректив!!! Има право да СЕ МЕСИ - И ГО ПРАВИ!!!!
гошо

2013.07.31 | 23:42

34
Трябва да прибавим към името и глупавата прическа също така и факта,че се беше осрал до плешките от страх в беличкия автобус.Беще станал на точки-една кафява калинка.

2013.07.31 | 23:42

33
Това е ликвидност, която се насочва към бизнеса, насочва се и към малките и средни предприятия. Като разплащаме навреме и при одобрение на актуализацията на бюджета, това ще даде една глътка въздух на биз

2013.07.31 | 23:42

32
СЪДЕБНАТА СИСТЕМА Е НЕ САМО КОРУМПИРАНА, НО И ЗАВИСИМА ОТ БСП, ДПС, И БИВШАТА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ. НОВА КОНСТИТУЦИЯ СЪДИИ И ПРОКУРОРИ ДА СЕ ИЗБИРАТ ПРЯКО ОТ НАРОДА
yy

2013.07.30 | 20:09

5
Със кредити изоставане не се бори а с реформи и песене където се разхищава. За напред трябва да ударите сивия сектор и контрабандата и мафията.България е богата държава но с доста пиявици. Ако направите това значи сте влезли доброволно в затвора. Другия вариант е народа да ви счупи тиквите.

2013.07.31 | 08:54

31
Да приемем ,че се направи една належаща реформа със съкращение на 45% на държавните служители примерно,ще влезнат над 2 милярда в хазната,но на никои не му стиска.Криза не се бори само с пестене и затягане на колани видно от сегашния ни хал,а с подпомагане и стимулиране на икономиката.Как ще стимулираш икономиката с въздух ли или с свежи парични потоци,с какво ще се разплащаш на фирмите или по-добре кат онези предишните да плащат с 1г. минимум закъснение а???Дали тези ще актуализират или другите то се видя, че без пари и мама на тате не дава!
Майка му

2013.07.31 | 08:54

30
Нека най-сетне този министър да сподели кой му пише речите,че всеки път като се изказва срича.Това важи и другите двама министри на почти тийнеджърска възраст -външния и икономиста.Може би правителството има няколко екипа за подготвяне на изявления и речи! Моля ги и тримата министри да си публикуват трудовия стаж- къде и какви подвизи са сътворили до момента!

2013.07.30 | 21:41

27
Я си спомнете за професионалният опит на доста министри от миналото правителство, а защо не и на министър-председателя?

2013.07.30 | 23:54

29
Ако президента не ни спаси от безумните харчове на тия клo-ари в парламента, ще трябва да поеме цялата отговорност за подобна постъпка!

2013.07.30 | 20:20

15
Организираната престъпна група ГЕРБ е партия на политическите мъртъвци ! Единият от тях - глупакът Цветанов е вкаран в съда,оттам в пандиза ! ! Скоро ще вкараме и другия мъртвец , цвърчащият главен угоен плъх ,ТИКВАТА БОРИСОВ . НЯМА да му се размине !Следва Плевнелиев и т.н.

2013.07.30 | 21:41

19
Комунягата пак се е отвързал от синджира. Затваряйте обора бе другари!

2013.07.30 | 23:12

28
Герберастчетата прости са извън кожата си,злобеят ,пръскат слюнки отровна пяна ! Разбрали са ! Герб стана гроб ! Тлъстият плъх Борисов цвърчи ту в парламента , ту извън него !Играе си на влез излез, но накрая ще му влезе ЯКО отзад ! Цецо глупакът цвърчи в следствието и прокоратурата !Скоро ще цвърчи в затвора ! Следва плевната , Бориславова, фъндъкова и много други по списъка ! ДАВАЙ ВОЛЕНЕ ! ЦАЦАРОВ , не се подпичквай !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини