БСП се чуди: Къртица ли е Цветлин Йовчев и дали клати умишлено кабинета

share

Пинокио се скри, въпреки че трябва да обясни въпроса с автобуса. Така Нидал Алгафари коментира поведението на Пламен Орешарски, който все още не е коментирал сблъсъците пред парламента. Бившият гуру на предизборната кампания на социалистите заподозря дори Цветлин Йовчев че умишлено е предизвикал ескалацията на напрежението.

Беше ли Цветлин Йовчев единомишленик с Бойко Борисов, когато оглавяваше ДАНС, беше ли единомишленик с Росен Плевнелиев, когато оглавяваше кабинета му и в момента единомишленик ли е с БСП, че е министър на вътрешните работи, попита Алгафари. Така се стигна до ситуацията полицаите си избиха комплексите върху едни хорица. Беше ясно, че този автобус няма как да мине. Има три варианта – да се сгазят хора, да се чупят глави или да се върне назад, смята Алгафари.

Полицаите 40 дни търпят киселините на софиянци, друг е въпросът кой реши да извади автобуса и тура за овации, който направи в 22.30ч., отговори Кирил Добрев от БСП. Той индиректно подкрепи и Нидал Алгафари в критиките му към Цветлин Йовчев.
Има огромна разлика между 1997 г. и днес – тогава протестите бяха социални, а сега са политически. Сега демонстрантите не харесват политиците в парламента, аз обаче също не харесвах Бойко Борисов, но правих опозиционна политика и в момента имам два пъти повече гласове в София област. Избори сега и веднага ще повторят модела Варна, каза Добрев. 100 000 протестираха и изхвърлиха Кирил Йорданов, а после 60 000 гласуваха и гласовете бяха взети от ГЕРБ, БСП, ТИМ и Марешки. Това ли искаме, попита Добрев. Избори през месец май са напълно вероятни, каза социалистът. Така БСП може да покаже достойнство, добави Добрев.

Той разкри, че Пламен Орешарски е уверил на заседание на парламентарната група, че Цветлин Йовчев е съгласувал кандидатурата на Делян Пеевски с евроатлантическите служби. Той остро разкритикува и представителството в НС, с което се допусна в парламента да се закълне човек като Александър Методиев-Сали от ДПС. Той направи неочакван реверанс към Иван Костов, като каза, че по време на 1997 г. протестите са имали лидер. БСП тогава също имаше лидери. На въпрос дали в момента БСП има лидер Добрев отговори, че между избран председател и лидер има голяма разлика. Десет кметове от БСП в София област искат оставката на Сергей Станишев, каза Добрев.

Нидал Алгафари съобщи, че започва подписка, която ще връчи на френския президент Франсоа Оланд. Там ще попитам възможно ли е председателят на ПЕС да си стиска ръката с един фашист и да назначава представители на олигарххията, добави Алгафари.

Водещи новини

Още новини