ДПС: Борисов и Цветанов се боят от появата на нови тефтерчета

share

"Няма да се съобразявам с никакви протести, за да си свърша работата. Работата на депутатите е да създават закони, а на МВР - да ни пази", каза в ефира на БТВ Йордан Цонев от ДПС

Той отрече информацията, че е негова идеята депутатите да се изведат от сградата на парламента с автобус. По думите му, той заедно с другите депутати от ДПС са били в стаята на партията и са чакали полицията да предприеме мерки да каже кога може да излязат от Народното събрание.

"Протестът не е еднороден, протестът не е симпатичен и трябваше да дойде снощи, за да се докаже това. Има хора, които протестират мирно. Тях ги чуваме", заяви от своя страна Цонев. Той поясни, че снощи е станало ясно, че всичко е режисирано и всичко е в интерес на ГЕРБ, които единствено искат по най - бързия начин да има предсрочни избори. Според Цонев, това е сценарият на Бойко Борисов и Цветан Цветанов. "Борисов и Цветанов се боят от ерозия, боят се от излизане на нови тефтерчета", каза той.

Атанас Мерджанов от БСП заяви, че е важно да бъде въведен ред и спокойствие по софийските улици и особено пред сградите на българските институции.

Мерджанов отново каза, че не е самоцел на БСП да управляват. Той припомни, че тази позиция е заявена и от лидера на партията.

Водещи новини

Още новини