ГЕРБ се върнаха в Народното събрание

share

За пръв път депутати от ГЕРБ присъстват на обсъждането на важна тема на днешното съвместно заседание на парламентарните комисии по бюджет и финанси, по икономическа политика и туризъм и по труда и социалната политика в Народното събрание, след като в началото на юни председателят на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ няма да влизат в пленарна зала.

Народните представители от ПГ на ГЕРБ присъстват на разглеждането на първо четене на проекта за актуализация на Бюджет 2013.

Депутатът от ГЕРБ Владислав Горанов заяви: „Дойдохме на днешното заседание на парламентарните комисии за обсъждане на актуализацията на бюджета, за да изразим една позиция, че предложената оптимизация на бюджета е ненавременна, прибързана и не покрива мотивите, с които тя беше защитавана досега".

По думите на Горанов , обсъжданията трябва да засегнат и периода, в който законопроектът за държавния бюджет беше приеман.

„Тогава критиките на БСП бяха относно приходна част на бюджета. Именно тогава сегашният премиер Пламен Орешарски убеждаваше българските граждани, че БСП знае как да се справи със сивите сектори и контрабандата и да осигури 1,4 млрд. лева само от разбиване на контрабандни схеми”, посочи Горанов.

По думите му, не може да се говори за икономическа среда, слушайки всяка вечер протестите на хората.
 

Водещи новини

Още новини