Менда Стоянова: Бюджетът е по-важен от Изборния кодекс

  • 23 юли 2013 08:09

  • 1387
  • 6
Менда Стоянова: Бюджетът е по-важен от Изборния кодекс
©

Бюджетът е много важен. Ние трябва да сме там и да кажем от трибуната какво мислим за него. Това заяви депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова в сутрешния блок на БНТ по повод връщането на ГЕРБ в НС за гласуването на актуализацията на бюджета.

"Връщаме се в НС. Днес с мои колеги ще участваме и на комисии. За нас са важни нещата, които хората искат да се случат. Те искат този парламент да го няма и да има избори. Бюджетът е по-важен и от Изборният кодекс", каза тя. Стоянова допълни, че след гласуването му от ГЕРБ щели да напуснат.

На въпрос дали са оттеглили протегнатата ръка от БСП и ДПС, тя заяви, че не знае да има смяна в позицията на ГЕРБ и да се водят преговори от когото и да било. "Това са интерпретации на медиите", каза още Стоянова.

"Не съм корумпирана, не съм свързана с кръгово. Не искам да ме замерят с домати. Този парламент е нелегитимен и аз няма да го легитимирам с присъствието си", заяви депутатът от ГЕРБ.

"Да, стискаме палци на протестиращите, защото нито сме ги провокирали, нито сме ги оглавили тези протести", каза тя.

По димите й в бюджета са заложени някъде около 130 млрд. лева, а това което са отчели като неразплатено е било около 107 млрд. лева в три министерства - на социалното, на отбраната и здравното министерство. За първите две министерства не е направена реформа, това е грешката, но те са с едни от най-големите бюджети, а търсим да им дадем още пари, каза Стоянова.

Един лимит на дълга може да бъде буфер, но не и един дълг, защото той носи разходи за бюджета, категорична бе тя.

"Няма как да фалира държавата. Не виждам сигнали за такова нещо. За пръв път се прави актуализация на бюджета в средата на годината, още не са отчетени приходите. Мисля, че единственото основание за това са едни PR-акции", обясни Стоянова.

Попитана дали е изживяла шока от тефтерчето, Стоянова заяви, че тя няма шок. "Който каквото е надробил - да си го сърба", заяви Менда Стоянова. По думите й те са млада партия и още нямат изчистена кадрова политика и няма да се изненада, ако има и други хора, които да са замесени в подобни неща. 

Последвайте канала на

1387 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ясно е,

2013.07.23 | 17:01

6
че г-жа Менгеле със зъби и нокти ще защитава недоносчето, което сътвориха с хер Флик, в което основни приоритети бяха магистралите, а за хората "едно голямо нищо, но от сърце". Това на фона на "реквизирани" за държавния бюджет 1.4 млрд. лв. от НЗОК; емитиран през 2912 г. външен дълг от почти 1 млрд. евро за срок от 5 г.; запазване на късното пенсиониране; неповишаване на майчински, детски и др. социални плащания; актуализация на пенсии с процент, който не може да покрие натрупаната за 4 г. инфлация; незначително повишаване на МРЗ и минималната пенсия и т.н. Всичко това за да може някак си да се докара фискалния резерв до 3,5-4 млрд. лв (санитарен минимум).

2013.07.23 | 17:00

5
Един намерих за парламента. Търсят се още 239, но предпочитам да са 119.

2013.07.23 | 17:00

4
Не с домати, а с ядрено оръжие трябва да ви замерват, та белким никога вече не се пръкват такива недоразумения!!!

2013.07.23 | 17:00

3
"За нас са важни нещата, които хората искат да се случат."Значи аз съм'хората' ние сме 'хората' вие сте 'хората те са 'хората'. Аз 'хората' искам 'хората' правителството на 'хората' на Орешарски да работи за 'хората' на БЪЛГАРИЯ.Така.Сега 'хората' симпатизанти на герб да оставят правтелството 'хората' в парламента на 'хората' да работи за 'хората'.....Това със 'хората' e признак на ниска култура и образование.

2013.07.23 | 17:00

2
Една партия работила, работила за хората 23 години. И по едно време гледа-само работи.
ТНТ

2013.07.23 | 17:00

1
Скъпа, че сте млада партия го знаем, че нямате опит, го знаем, че нямате изчистена кадрова политкика също го знаем. Само, че ние нямаме време да Ви чакаме, да добиете опит и да си изчистите кадровата политика, макар, че това последното ако го направите, означава че ГЕРБ няма да я има, защото всички сте за чистене. Отидете някъде на майната си и се поправете, когато сметнете, че сте готови елате пък ние избирателите,ще видим... .

Добави коментар

Водещи новини