Евродепутат: ГЕРБ не се връща в парламента заради външен натиск

  • 23 юли 2013 08:14

  • 2857
  • 7
Евродепутат: ГЕРБ не се връща в парламента заради външен натиск
©

Европа е заинтересована всички страни в съюза да бъдат политически стабилни и да има диалог между партиите. Това можем да видим в призивите към България от страна на водещи европейски политици, каза в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от Коалиция за България Деница ЗлатеваДеница Златева Деница Златева е служебен заместник министър-председател по подготовката на българското.

"Европа може да бъде модератор, но тя не може да измести ролята на институциите и на политическите партии. Ето защо трябва да започне диалог. Приветствам решението на ГЕРБ да се върне в парламента за актуализацията на бюджета, защото политическите дебати не се правят извън залата, а вътре в нея", посочи тя.

Евродепутатът от ГЕРБ Моника Панайотова бе категорична, че бившите управляващи не се връщат в парламента под външен натиск. "Ние се съобразяваме с исканията на протестиращите. Тези искания обаче трябва да чуят и управляващите. От Европа ни посъветваха да има прозрачни назначения, плурализъм на медиите и гражданското общество да бъде чуто. Беше ни обърнато внимание за неприемливото ксенофобско поведение на лидера на "Атака". Стана ясно и че ЕС не е безразличен към ставащото в българската икономика и предстоящата актуализация на бюджета"

Златева заяви, че от ГЕРБ нямат право да говорят за плурализъм в медиите, след като по думите й по време на управлението на кабинета "Борисов" е имало безпрецедентен натиск над свободата на словото. Според социалистката бившите управляващи нямат моралното право да коментират и прозрачността на назначенията след появата на небезизвестното вече тефтерче на отстранения шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов.

Панайотова заяви, че управляващите са предизвикали излизането на ГЕРБ от Народното събрание с отказа да дадат на партията на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г значими постове в парламента. По думите й мнозинството в НС е нелегитимно и не може да осъществи предвидените реформи. "Това дали едно мнозинство е нелегитимно или не, го определят избирателите. Сигурно е трудно след управленски мандат да си извън властта. Не трябва да забравяме обаче и парадокса, че партията, която спечели изборите - ГЕРБ, поиска вотът да бъде касиран", отвърна Деница ЗлатеваДеница Златева Деница Златева е служебен заместник министър-председател по подготовката на българското.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2857 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Боздуган

2013.07.24 | 15:15

7
Найбаните псета от ГЕРБ -аджийската глутница щяли да се връщат в парламента ?!Защо ,бе ? Сега НЯМА да се гледа изб. кодекс !ТИКВОЧЪТ ПАК излъга !Парите ли намаляха , протестите ли спаднаха ? ТИКВАТА пълзи към парламента на 4 крака !Там обаче нали знеш ТИКВО ,че пак ще си найбан !СИДЕРОВ те чака ! Вземи си вазелина от Росен !

2013.07.24 | 15:15

6
Абе те герб могат да се върнат в Парламента когато си решат и няма да загубят рейтинг от това, ама вашите пудели не могат да се върнат в парламента и на следващите избори изчезвате като партия.
МАНАФ

2013.07.24 | 15:15

5
Боздугане, да го духаш.
Боздугане, подлого турска пълна с ...

2013.07.24 | 15:14

1
Боздугане, подлого турска пълна с лайна, твоят шеф - Сидероглу ага го чака мрачно бъдеще на изборите. Участник в турска коалиция - много здраве от баба Гицка! Предатели. Ако съберете 2% пак ще ви е много. Продадохте се. Осрахте се! Видяха ви хората що за патриоти сте. С лайна в устата (виж се какво пишеш), героично скрити под масата и охранявани от полицията от народната любов. Това сте вие. Боклук, а не хора!
българин не европеец

2013.07.24 | 15:15

4
Нещо много почнаха да се месят в нашите вътрешни работи. Първо посланниците, сега тази. Май има нещо гнило в този съюз. Затова унгарците и поляците не им се връзват на играта.
Биби

2013.07.24 | 15:15

3
Европа им давала съвети ! А бе Вие нямате ли акъл и достойнство ?! Ние сме в ЕС, но сме суверенна държава !!!!!!! И на депутатката М.Панайотова давам премия , ако ми докаже за "неприемливото ксенофобско поведение" на лидера на парламентарна партия !!! И да уточни за кой е ксенофобско-за нашата държава или... !!!
БСПто и турците нямат право да говорят за морал!

2013.07.24 | 15:14

2
БСПто и турците нямат право да говорят за морал! Повече от 20 години ръководат разрушаването на България и крадат промишлено. Хората ги изгониха от властта и затова гласуваха за ГЕРБ. Гадните подлеци с мръсни номера се докопват до държавните пари и ще ми говорят да морал! Затворете си вонящите уста и не зацапвайте ефира със смрадта си! Крадете, ако можете, но не се допирайте с лайнявите си ръце до моралните ценности! Гадове! Вън от живота на България! Да ги изгоним със сила, щом не разбират от дума!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини