Борисов не пожела да се яви на разпит в комисията за Авиоотряд 28

Булфото
share

Временната комисия за „Авиоотряд 28” няма да изслуша бившия премиер Бойко Борисов на днешното си заседание. Това каза председателят на комисията Венцислав Лаков.

„Бойко Борисов не пожела да се яви в нашата комисия. По този начин бившият премиер нарушава Конституцията и правилника за дейността на Народното събрание, където е фиксирано, че поканените гости трябва да се явяват и да отговорят на зададените въпроси. Поканата към г-н Борисов беше надлежно изпратена през ПГ на ГЕРБ”, посочи Лаков.

„Бихме могли следващия път отново да го поканим, този път с настоящия му адрес, защото той има да каже важни неща. Тази покана ще бъде отправена за следващото заседание. Ако отново не се яви, ще трябва да отправим питане към МВР, за да установим адреса му и да установим как може да бъде поканен той”, заяви депутатът.

Членовете на Временната анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства при ползването на правителствения „Авиоотряд 28” и въздухоплавателни средства на Министерството на отбраната в случаите на ползване не за цели на въоръжените сили за периода август 2009 - март 2013 г. включително да провери кога, по какви дестинации (в страната и чужбина), с каква цел, в какъв състав, с какъв разход на финансови средства са били ползвани въдухоплавателните средства на авиоотряда и Министерството на отбраната гласуваха да отпадне точката, която предвиждаше изслушване н.п. Бойко Борисов, бивш министър-председател на Република България в периода 2009-2013 г.

Водещи новини

Още новини