Божидар Лукарски: СДС започва дистанциране от ГЕРБ

share

СДС поема курс на обединение в дясно и участие в общ дясноцентристки блок, в който СДС има своето място.

Това каза в интервю за БНР новият председател на партията Божидар Лукарски. "Нямаме претенции да сме водач в този блок, но не искаме да бъдем и водени. Нямам личностни и други противоречия с лидерите на другите десни партии. Нашата позиция е на дистанциране от ГЕРБ заради сериозните грешки, които допуснаха при своето управление – в икономическата политика, явната недемократичност – подслушване, вадене на компромати. Това са неща, които не се вписват в християндемократическите ценности, които ние изповядваме", обясни Лукарски.

Той заяви, че е наясно с вътрешнопартийните противоречия в СДС. "Не робувам на личностните противоречия и кой какви грешки е допуснал. Не трябва да занимаваме хората с проблемите на СДС, защото това ги отблъсква от нас. Трябва да се занимаваме с проблемите на хората", категоричен беше Лукарски. Той каза още, че работи по привличането на нови лица в партията. Според него съвсем скоро ще има избори за други ръководни членове на партията, нови членове на НИС, нов председател на Контролния съвет, нов главен секретар.

Лукарски коментира и протестите, обхванали страната. "Имаме някакви разминавания и грешки, след като има протестиращи хора, които се определят като дясномислещи, а в същото време няма десни партии в НС. Не трябва да яхваме протестите и да се опитваме да ги ръководим, а да правим политики и да даваме решения, така че да бъдем припознати от тези хора", обясни Лукарски.

Водещи новини

Още новини