Кунева: Парламенът трябва да приеме нов Избирателен кодекс

share

Единственият смисъл този парламент да има право на още малко живот, освен подкрепата на Атака, е да приеме нов избирателен кодекс. Това заяви лидерът на Движение България на гражданите Меглена Кунева днес в Стара Загора.

Според нея и партиите, с които разговаряли за десен реформаторски блок, и парламентът, и правителството трябвало да работят като служебни институции с точно определена задача и срок до следващите предсрочни избори. „Нещата у нас стават все по-зле и все по–неприлични, а изглежда кожата на политиците загрубя драстично, описа днешната политическа ситуация в стила на президента Плевнелиев.

Според Найден Зеленогорски, член на централното ръководство на ДБГ, хората на улицата искали ясна и чиста политика, който управлява той да носи отговорността, а не някакво задкулисие да реди министрите и зам.-министрите. Според Зеленогорски по-добре било да се говори не за десен реформаторски блок, а за Гражданска платформа, в която ще участват, както граждански организации, така и авторитетни личности като бившия външен министър Иван Станчов. Вратата не е затворена за никого, ние ще наблюдаваме какво става и в СДС, в ГЕРБ, добави още Зеленогорски.

Водещи новини

Още новини