Меглена Кунева: България трябва да направи две крачки напред

  • 26 юни 2013 14:47

  • 2970
  • 16
Меглена Кунева: България трябва да направи две крачки напред
©

"Движение България на гражданите" започва преговори с партиите в дясно и център-дясно, както и с гражданските организации. Това решение беше взето днес от Националния съвет на движението, съобщи лидерът му Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 на пресконференция преди малко.

"Назрял е моментът всеки да направи крачка назад от тясно партийните си интереси и егото си, за да може България и реформаторски настроените хора да направя две крачки напред", обяви Кунева. Тя посочи, че процесът ще бъде максимално прозрачен, а първите резултати се чакат в най-скоро време. "Искаме да се обедим около оценката на ситуацията, искането за предсрочни избори и нещата, в които вярваме", посочи Кунева.

Тя коментира, че амбициите на „България на гражданите“ са да бъде създадена гражданска платформа. Ръководител на преговорния екип, от страна на движението, ще бъде Найден Зеленогорски, а другият зам.-председател на движението Йонко Грозев води разговори с гражданските организации.

"Ще направя всичко възможно в България да има стабилен и успешен десен проект, който да даде шанс за промяна. Най-важното е, че хората ясно казаха, че така повече не може, че трябва да има морал и че не могат да бъдат игнорирани нравствените ценности за сметка на задкулисието", заяви Зеленогорски. Той съобщи, че днес в 14.00 ч. започват преговорите с партньорските сили..

Позициите, с които "Движение България на гражданите" влиза в преговорите, са за незабавна оставка на правителство, промени в Изборния кодекс и честни избори в края на септември. "Демокрацията се лекува с повече демокрация", посочи Зеленогорски, призовавайки правителството да подаде оставка.

"Движение България на гражданите" ще настоява да има активна регистрация, за да се изчистят мъртвите души от списъците, както и въвеждането на машинно гласуване.

На въпрос с кои партии ще търси сътрудничество, Зеленогорски посочи, че разговорите започват веднага с ДСБ, Зелените, Синьо единство и "Свобода и достойнство", но също и че могат да се очакват разговори и с други партии. "С ГЕРБ не можем да разговаряме по никакъв начин, те са другата страна на същата монета - тази на задкулисието и картела. Не мислим, че България трябва да се раздели с това правителство, за да дойде ГЕРБ на власт“, коментира още той

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2970 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
Към Куневица

2013.07.06 | 08:49

16
А за теб-две крачки напред и след това минеддд.

2013.07.06 | 08:48

15
Г-ЖО Кунева,не е ли по добреда останете почетен председател на вашата партия.Само тук колко негативни мнения лично за вас и вашето минало.Има хора,които познават вашата политическа дейност и по добре си изберете млад човек.Има сега толкова млади и кадърни младежи и девойки.Партията ви ще оцелее,ако я подмладите и ще имате сигурен успех.Моля,интелигентна жена сте,помислете!
Doroteq Hristowa

2013.07.06 | 08:47

14
ама що не си ходиш да спинкаш! сега в коя партия ще се пишеш?
арада

2013.07.06 | 08:47

13
ама що не си ходиш да спинкаш! сега в коя партия ще се пишеш?
ДО КУНЕВА

2013.07.06 | 08:47

12
КУНЕВА ТИ НАПРАВО ТРЯБВА ДА СЕ СКРИЕШ И ДА ИЗЧЕЗНЕШ ОТ ПОЛИТИКАТА. ЯСНО Е, ЧЕ СИ ЧЕРВЕНА ПОДЛОГА. ЗАЩО СЕ ПРАВИШ НА ДЕМОКРАТКА. ХОРАТА НАВЪН СКАНДИРАТ "ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ". А ТОВА НЕ СЕ ЛИ ОТНАСЯ ЗА ТЕБ,ДРУГАРКО КУНЕВА? НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ,АКО ТВОЯТА ПАРТИЯ СЕ ЯВИ С ТЕБ И Д.ВЪЛЧЕВ,РЕЗУЛТАТА ЩЕ Е ПАК КАТАСТРОФАЛЕН. ДОРИ ПРИ ТАЗИ РАДИКАЛИЗИРАНА ОБСТАНОВКА ,МОЖЕ И ТЕЗИ ПРОЦЕНТИ ДА НЕ ВЗЕМЕТЕ. СТИГА КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗЧАДИЯ В БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА. СТИГА СНАХИ НА ВЕЛИЧИЯ НА ЦК НА БКП ДА НИ УПРАВЛЯВАТ. ВРЕМЕ Е ДА ДАДЕМ ПЪТ НА МЛАДИТЕ .
ДО КУНЕВА

2013.07.06 | 08:47

11
КУНЕВА И ТИ НАПРАВО ТРЯБВА ДА СЕ СКРИЕШ И ДА ИЗЧЕЗНЕШ ОТ ПОЛИТИКАТА.ЯСНО Е ЧЕ СИ ВЕРВЕНА ПОДЛОГА. ЗАЩО СЕ ПРАВИШ НА ДЕМОКРАТКА. ХОРАТА НАВЪН СКАНДИРАТ "ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ". а ТОВА НЕ СЕ ЛИ ОТНАСЯ ЗА ТЕБ,ДРУГАРКО КУНЕВА. НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ,АКО ТВОЯТА ПАРТИЯ СЕ ЯВИ С ТЕБ И Д.ВЪЛЧЕВ,РЕЗУЛТАТА ЩЕ Е ПАК СЪЩИЯТ ЗА ПАРТИЯТА. ДОРИ ПРИ ТАЗИ РАДИКАЛИЗИРАНА ОБСТАНОВКА ,МОЖЕ И ТЕЗИ ПРОЦЕНТИ ДА НЕ ВЗЕМЕШ. СТИГА КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗЧАДИЯ В БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА. СТИГА СНАХИ НА ВЕЛИЧИЯ НА ЦК НА БКП ДА НИ УПРАВЛЯВАТ. ВРЕМЕ Е ДА ДАДЕМ ПЪТ НА МЛАДИТЕ.

2013.07.06 | 08:46

10
Как ще ги правите тия крачки като краката ви са вирнати нагоре?

2013.07.06 | 08:44

9
Тая не си ли подаде оставка след провала на изборите.
От България на селяните в Добруджа

2013.07.05 | 23:53

7
Миглена Кунева -" Искам незабавна оставка на Правителството- за да мога аз да дойда на власт и да закрия изцяло АЕЦ- Козлодуй и да оставя на свещи цяла България и от икономиите ще развиваме по успешна контрабанда и ще си увеличим Брутният вътрешен продукт. Ще увелича депутатските заплати с 1000 лв. и пенсиите със 100 лв."

2013.06.26 | 18:22

1
SAPTEMVRI IZBORI I GERB 6E SPE4ELI MNOZINSTVO .
Боздуган

2013.07.05 | 23:53

8
ГЕРБ ще спечели един мнооого ГОЛЯМ КУР !

2013.06.26 | 18:22

3
Този от коментар №2 е национален предател и идиот! Долу ГЕРБ!
ror

2013.07.05 | 23:53

6
И тя видя възможност да се върне в парламента и веднага си впи зъбите. Трябва да дадем шанс на Орешарски, защото алтернативата за мутрите ГЕРБ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини