Волен Сидеров и депутати в меле с екип на СКАТ на бензиностанция (снимки)

Булфото
share

Отново сблъсък между лидера на "Атака" Волен Сидеров и журналисти. Екшънът се е разиграл днес следобед в крайпътна бензиностанция, съобщи БТВ. Журналистите от телевизия СКАТ дават показания в полицията в Бургас.

Ето какво пише за случая регионалният сайт "Флагман": "Волен Сидеров, депутати от "Атака", сред които Десислав Чуколов, Димитър Димов и Миглена Александрова и 4 яки мъже с вид на мутри нападнаха екип на телевизия СКАТ. Екшънът се разигра днес следобед пред очите на десетки свидетели на бензиностанция OMV при входа на Бургас откъм АМ "Тракия". Сидеров е посочил един от операторите на СКАТ ТВ като виновен за разигралия се скандал".

"Това, което се е случило на бензиностанция ОМV е стълкновение – имало е дърпане, бутане, блъскане на хора. В момента гледаме записите на бензиностанцията, за да изясним детайлите" заяви директорът на ОД на МВР-Бургас комисар Милен Димитров, след като напусна сградата на Пето РУП около 18,40 часа, заедно със заместника си Калоян Калоянов. В това време Сидеров и групата му вече бяха отпрашили в неизвестна посока. "Към Пето РУП пътува районен прокурор, който ще започне разпитите. Аз поканих двете страни – на журналистите от СКАТ тв и г-н Волен Сидеров да освободят бензиностанцията при входа на града и да дойдат в управлението, за да се изяснят нещата. Както виждате, едната страна е вътре. Господин Волен Сидеров обеща да съдейства за изясняване на случая, но не знам защо не слезе от автомобила си", заключи Димитров, информира "Флагман".

"Попитахме г-н Сидеров колко му струва гласът за подкрепа на правителството. Той стана много агресивен, другите депутати също, нападнаха мен и четиримта оператори, започнаха да ни блъскат и да ни ритат. Бяха общо 15-20 души", разказа журналистката Ваня Чечева. Операторите твърдят, че лично Сидеров ги ритал в бъбреците, в краката и в задните части. През това време Деница Гаджева нападнала също с шутове Ваня Чечева. "Гаджева ме риташе по глезените и кокалчетата. Страшно ме болят краката сега", оплака се Чечева, цитирана от "Стандарт".

Журналистите от СКАТ твърдят, че депутатите са ги наричали селяни и наркомани. Те са успели да запишат почти целия екшън с камери, въпреки че хората на Сидеров са се опитали да ги натрошат. "Това е поредният инцидент с наши журналисти. Депутатите от "Атака" и лидерът им се държат като стадо павиани. Обиждали са и полицаите, които са пристигнали. Униформените са ги повикали да дадат показания, след това те са отишли до Пето районно с колите си, но не са влезли и са си тръгнали. Вече сме в една изключително ненормална ситуация благодарение на позорната сделка, сключена между БСП, ДПС и "Атака". Управляващите си заравят главите в пясъка и се правят, че не виждат нищо. На това безобразие трябва да се сложи край преди България да се е превърнала в планетата на маймуните", коментира собственикът на телевизия СКАТ Валери Симеонов.

Привечер Волен Сидеров заедно с 20-ина човека обсади редакцията на СКАТ в жк "Зорница" в Бургас. Атакистът с мегафон в ръка призова Валери Симеонов да излезе навън. Съсобственикът на СКАТ и съпредседател на НФСБ се появи, но не на улицата, а на балкона. Той се съгласи на диспут, но само ако бъде осъществен в телевизионното студио. Волен Сидеров отказа категорично предложението и продължи да настоява за среща на улицата. На място има няколко полицаи, но засега не се е стигнало до ексцесии.

Волен Сидеров и обкръжението му пред редакцията на СКАТ

Снимки: Флагман.бг

Водещи новини

Още новини