Общински съветници и екип на СКАТ се блъскаха и бутаха в Бургас

  • 26 ноември 2013 14:45

  • 2000
  • 6
Общински съветници и екип на СКАТ се блъскаха и бутаха в Бургас
©

Луд екшън се разигра в залата на Общинския съвет-Бургас секунди, след като председателят Костантин Луков чукна звънчето, за да даде обедна почивка. Заветният сигнал даде летящ старт на журналистите от телевизия СКАТ, които цял ден се опитват да стигнат до общинския съветник от ГЕРБ Виолета Илиева, но досегашните им опити удряха на камък, информира регионалният сайт Flagman.

Журналистът Кеворк Дадурян и операторът Георги Димитров за секунди успяха да прекосят цялата зала с камерата си и да се доберат до бившия шеф на регионалния инспекторат по образование. В този момент срещу тях се изправи председателят на групата съветници на ГЕРБ Димитър Людиев, който като същински Матросов застана пред камерата и не позволи нито на журналистите да задават въпроси, нито на Илиева да отговаря. „Не си ли мъж, уважавай желанието на г-жа Илиева. Тя не иска да говори!“, заяви към Дадурян Димитър Людиев. Напористият репортер обаче не се отказваше да зададе въпросите си, което почти доведе до ръкопашната му битка с гербер номер едно в местния парламент.

„Уважавайте конституционното право на г-жа Илиева. Тя не желае да бъде снимана“, каза на свой ред председателят на ОбС Костантин Луков. Той разпореди на тримата охранители на УКОРС да изведат екипа на телевизията, след което самият той се включи в отбраната на Виолета Илиева от репортерския екип. „Не ме бутайте, г-н Василев (шеф на УКОРС), той ме бута. Не може така да бутате председателя“, заяви Луков по адрес на Дадурян. От думите му настъпи суетня, което позволи на Виолета Илиева да излезе по тъча от залата.

„Исках да я питам дали не и е неудобно да взема помощи за безработна от бюрото по труда, а в същото време да работи в Общинския съвет. Днешната докладна трябваше да узакони това. Тя се е подписала два пъти само и само, за да мине", каза пред Флагман.бг. Кеворк Дадурян. В докладната, която той визира, се засяга въпроса за социалните осигуровки на местните парламентаристи. Предложението на група съветници бе те да се осигуряват само в деня, в който са на сесия или на заседание на комисията. Това от своя дава възможност съветниците да се водят безработни и да получават помощи за безработни, разясниха запознати. В положението на Илиева са още бившия шеф на РИОСВ-Бургас Бойчо Георгиев и Диян Димов, доскорошен изп. директор на "Пристанище Бургас".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2000 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
e

2013.11.27 | 10:38

6
един от най-долните Помияри,като медийна порода и по принцип ,това е лекето Валери Симеонов............................. نئی-Dolni Pomiyari کاٹو میڈیا نسل اور اصول سامان E Leket ویلیری Simeonov میں سے ایک ہے

2013.11.27 | 10:38

5
няма такава идиотска партия като скатаджийската
e

2013.11.27 | 01:12

4
edin ot nay-dolnite Pomiari,kato mediina poroda i po princip ,tova e Leketo Valeri Simeonov
хасан

2013.11.27 | 01:11

3
Даааа....., с и богоизбраните е така! С други..... в затвора! А кажете ми че няма господ!?
Яяя

2013.11.27 | 01:11

2
Това са наглите ГЕРБ същите са като водача си .Крадът и това е .
нфсб

2013.11.27 | 01:11

1
Точно тоя,който спи с баща си,говори за гей порно.Това се нарича герберски цинизъм.Боклук.

Добави коментар

Водещи новини