Бозов: Варненци трябва да разбият статуквото

share

Удовлетворен съм от резултата. Гласуваха ми по-голямо доверие. Хората обаче се умориха от политическия модел. Това заяви кандидатът за кмет Христо Бозов в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Той е на мнение, че са го свалили абсолютно неправомерно от власт. Иван Портних го контрира, че е бил свален, защото не е изпълнявал поетите ангажименти.

Иван Портних от ГЕРБ заяви, че компроматният тон на кампанията и  отвращението от политическата система е довело до ниската избирателна активност. "Убеден съм, че варненци ще вземат съдбата на града си в ръце и ще отидат до урните в неделя", смята още той.  Кандидатът за кмет на Морската столица се оплака, че дебата протича изключително некоректно. "Варна е изправена пред избор - демокрация или задкулисие", каза още Портних.

Христо Бозов заяви, че не се срамува от подкрепата на БСП. "ГЕРБ ме свързват с ДПС, а това е изключително несериозно. Г-н Портних е част от статуквото", каза още той. Портних го прекъсна с думите, че от година и половина е в политиката и няма как да е част от това статуквото.

На въпрос кой е Янко Станев, Бозов зави, че е политически хамелеон и той е най-приближен до кандидата на ГЕРБ.

Попитан дали се разграничава от Кирил Йорданов, Бозов заяви, че това е прехвърляне от болната на здравата глава. Той призова варненци да гласуват в неделя, за да разбият това статукво.

Портних каза още, че олигарсите, БСП и ДПС са подкрепяли и подкрепят Христо Бозов. Той обясни, че един социален дом стои празен, а са изхарчени 5 млн. лева за сграда, която не се ползва.

Попитан какво ще се случи с Морската Градина, Бозов заяви, че тя му е в сърцето. Разхождам се по два часа там и смятам, че тя трябва да е сърцето и белият дроб на града в едно.  Портних заяви, че първото нещо, което ще направи е да спре движението там.

Водещи новини

Още новини