РЗС: Протестът не е сън, Олигарски ще бъде свален

share

В ход е най-мащабната полицейска операция, на която сме свидетели в последните десетилетия, написа в декларация РЗС. Блокиран е почти целият център на София, като акцията не е организирана по повод залавянето на престъпници, за предотвратяване на терористичен акт или за разгромяване на организирана престъпна група, а за отпор на справедливо протестиращите български граждани.

Над 3000 полицаи за ангажирани да вкарват и изкарват народни представители от Парламента и грижливо да ги пазят от всенародната любов. Нашите изчисления показват, че всеки ден от републиканския бюджет се харчат около 500 хил. лева за заплати на полицаи, жандармерия, горива и други, пише още в декларацията.

Партия „Ред, законност и справедливост" остро осъжда пълната блокада на центъра на София, която е в нарушение на чл. 7, ал. 3 от Закона за събранията, митингите и манифестациите, според който обозначената зона за сигурност е не повече от 20 метра, а не 200, както е в момента. Над 200 полицаи за ангажирани само за осигуряването на жива верига с цел персоналното вкарване на Волен Сидеров в парламента всяка сутрин. Наглите управници започват използването на силови методи, за да оцелеят още някой друг ден, но това ще е за кратко. Протестът не е сън да се размине. Кабинетът „Олигарски" ще бъде свален, завършва писмото на партията на Яне Янев до медиите.

Водещи новини

Още новини