Балотаж във Варна (обновена)

share

До балотаж се стигна на днешните избори във Варна, пише Варна 24.

По предварителни данни във втория кръг ще участват кандидатът на ГЕРБ Иван Портних и независимият кандидат Христо Бозов. Предварителните резултати сочат, че независимият кандидат Христо Бозов, подкрепен от БСП, печели 32% от гласувалите. След него, с малко над 26%, се нарежда кандидатът на ГЕРБ Иван Портних. На трето място е Чавдар Трифонов със 19,5 на сто. На четвърто място се нарежда Веселин Марешки с около 12%.

На местния вот днес беше регистрирана рекордна ниска избирателна активност. Едва около 24,5% от варненци се разходиха до урните, за да упражнят правото си на глас. Най-висока е била избирателната активност в местния затвор - близо 90 на сто, информира Дарик.

 

Кандидатите за кмет на морската столица бяха Иван Портних (ГЕРБ), Христо Бозов (БСП и „България на гражданите”), Веселин Марешки („Либерален алианс”), Александър Йовчев („Атака”), Младен Станев (ЗНС), Радостин Морфов (БСДП) и независимите Чавдар Трифонов, Михаил Куликов и Веселин Василев.

 

Предсрочните избори за кмет се наложиха, след като Кирил Йорданов от ГЕРБ подаде оставка на 6 март след масови протести. На 6 март бе обявен и Ден на национален траур в памет на запалилия се пред община Варна Пламен Горанов.


Вторият тур е на 7 юли.

Водещи новини

Още новини