Панчев: Българският народ не желае това, което искат на улицата в София

share

От първия ден, в който са на власт, от Коалиция за България не са търсили диалог с никой от партия ГЕРБ. Това обяви в предаването "Още от деня" Цецка Цачева. Днес Сергей Станишев потвърди това, като обяви, че не вижда причина по какъвто и да е повод да търси ГЕРБ, допълни тя.

На въпрос дали подкрепят провеждането на нови избори, Цачева обяви: "Ние сме заявили категорично своята позиция". По волята на българските избиратели бяха издигнати народни представители в 42-рото Народно събрание и с оглед на разпределението на различните парламентарни сили, виждаме, че не е въпрос как ще работи този парламент, а дали ще има кворум, за да си проведе парламентарното заседание. Кредитът към НС е изчерпан, а след като няма работещ парламент, няма как правителството да е стабилно. Затова трябва да има бързи предсрочни избори след оставка на Пламен Орешарски, бе категорична тя.

Според Спас Панчев от Коалиция за България депутатите от "Атака" ще се върнат в парламента. Народът очаква нещо да се случи, да има работни места, развитие на бизнеса, увеличаване на заплатите - нещо, което правителството на Орешарски обещава да направи. За това трябват седмици, дори месеци, не дни. Това ще помогне на България да излезе от огромната криза, смята той.

Не успяхте да реализирате политическите си обещания за дни, но успяхте за изключително кратко време да взривите България с непрозрачните си назначения, коментира Цачева. Хората не ви искат. Пропастта между властта и гражданското общество е много голяма и мост трудно може да се изгради, подчерта тя.

Българският народ не желае това, което искат на улицата в София, повярвайте ми, коментира Панчев. Според Цачева това е противопоставяне на една група граждани на друга.

Не позволявайте гражданският мир да бъде разрушен, призова депутатът от БСП. За това са виновни политиците, заключи тя.

Водещи новини

Още новини