Протестите в София се превръщат в туристическа атракция

  • 25 юни 2013 10:08

  • 3939
  • 13
Протестите в София се превръщат в туристическа атракция
©

Протестите в София са на път да станат туристическа забележителност. След като вече близо две седмици всяка вечер хората се събират да протестират, чужденци идват специално в страната ни, за да видят с очите си случващото се на площада.

Когато искат да разгледат София, чужденците обикновено се включват в безплатната обиколка на града.

Маршрутът на обиколката е предимно в центъра на столицата. „Много ми хареса църквата, синагогата и джамията, разположени толкова близо една до друга, наистина съм впечатлена от това,” сподели Айлин Юджийн от Ирландия.

Безплатната обиколка на София е в 11:00 часа сутринта и в 18:00 часа вечерта. Наближава 18:30 и туристите стигат до Ларгото. Вместо туристически забележителности обаче, чужденците виждат протест и започват да задават въпроси.

„Питат ни какво се случва, защо се случва, каква е ситуацията, защо протестират хората, какво искат хората и ние обясняваме,” разказа екскурзоводът Анна Антова, предаде БТВ.

„Прави ми впечатление, че протестът е мирен, всеки казва това, което има да каже, виждам много полицаи, няма насилие и се чувствам сигурна,” каза Миа Такинен от Финландия.

Заради протестите, чужденците не могат да видят Ротондата, подлеза на Президентството и самото Президентство. „Не съжалявам за това, което не успяхме да видим, разбирам, че е по-важно хората да могат да кажат това, което мислят за управлението на страната. Протестът за мен е временно неудобство и не ми е проблем,” твърди Айлин Юджийн.

Протестите в София дори се превръщат в туристическа атракция, разказват екскурзоводи. „Имахме едни туристи, които пък бяха дошли специално за протеста. Бяха пропуснали да отидат в Букурещ, това им бил планът и бяха решили вместо това да дойдат тук, за да видят нашите протести,” разказа Анна Антова.

Германецът Тобаяс ще отнесе със себе си и снимка от протеста в София. „Като се прибера у дома, ще покажа на приятели тази снимка за спомен от протеста в София,” каза той.

Така чужденците, дошли на туристическа обиколка в българската столица, по стечение на обстоятелствата стават очевидци и летописци на случващото се в центъра на София.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3939 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
каменояд

2014.11.08 | 13:10

13
The Show Must go on !
София не е България

2014.11.08 | 13:10

12
Тези 15 хиляди в софия не отразяват желанието на цяла България... София не е България. И само на разходки си играете умните и добре облечени протестиращи..

2014.11.08 | 13:10

9
Това, че София не България го кажи когато правят магистрали, улици и всичко само за София. Тогава когато протестите за тока бяха във Варна и започнаха от Варна, а само София дават най-често. Кажи го тогава когато в цяла България деца се явяват на олимпиади и състезания и никои не говори за тях, а не сега когато цяла България се е събрала в София защото хората са солидарни с този протест. Сега е по-добре да замълчиш

2013.06.26 | 20:52

6
Моля ви хора този път не давайте шанс на простите и с промити мозъци като този. ТЕЗИ В СОФИЯ. ПЛОВДИВ, ВАРНА, БУРГАС, РУСЕ СА ХОРАТА, КОЙТО ПРЕДСТАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ ЗАЩОТО ГИ ПОДКРЕПЯТ ВСИЧКИ УМНИ ХОРА ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА. А ти се скрий в гората и стани партизанин, който чака някой да му занесе хляб и вода.
БЕЗСРАМНИЦИ

2014.11.08 | 13:10

11
НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ НЕКАДЪРНИЦИ ТАКИВА. Толкова умни хора има в България, а Вие с ВАШАТА лакомия, ненаядни, ненаситни накарахте целия свят да ни презира. Франция изгони циганите (дето там се определят, като българи, а в България като турци) наричайки ги българи. Сега ще им преподават пак как не трябва да се гласува. С какви пари пак? До кога ще плащаме за тая измет неграмотна дето пак ще се запише в първи клас за да вземат по 350 лв и най-много до 4 ще учат. Засрамете се. Техните традиции, бащите им не разрешават децата да учат, всеки ден говоря с тях, а Вие все пари им наливате. Стигааа. Нямам вече. Моето дете ще е първи клас и се чудя кои път да хващам. Вие ли не знаете, че само 1-2 стигат до средно образование и не на тях ное казваме да се махат. Вие ли не знаете колко пари им превеждат все да се интегрират. Вие ли. Махайте се всички. Президентска република искам, за да е един отговорен и после в затвора. Един да храним, един да носи отговорност и не 240 депутати хрантутници а 120. Стига вече. НЕНАВИЖДАМЕ ВИ, МРАЗИМ ВИ.
каменояд

2014.11.08 | 13:10

10
Ааааа, не е вярно ! Вчера две циганки едната румънска другата наша се оплакаха че не им харесвала тая работа с протестите ! Казаха че като видели толкова народ по улиците се зарадвали, но като ги преджобили разбрали че никой няма пари ? Та ........ не всички са доволни от протестите !

2014.11.08 | 13:09

8
София протестира, България не

2013.06.26 | 20:54

7
Лумпенизирана измет
Това са днешните политици преди 30-50 г

2013.06.26 | 00:16

5
Имало един Йордан. Бил Йордан човек добър, ала бил и разпилян. та не знаел ни чадър, нито шапка, ни терлик де е сложил преди миг. Вечер лягал, па се свивал и с юргана се завивал. Но се тюхкал сутринта: — Де са моите неща? Чак под шкафа се навирал — там палтото си намирал. Търсел кърпа на пирона, тя била под панталона. Бъркал с лапа из долапа, но наместо очила вадил кифла и метла! — Ох — започнал да въздиша преди лягане веднъж, — що къде е ще запиша, за да съм изправен мъж. И описал той наред: има в кухнята бюфет, на бюфета — късче хляб и кюфтета, и чорап. А на старата кушетка — чифт обуща и жилетка. Па си легнал: — А Йордан? — А Йордан е под юрган! — Молив взел, навел глава, отбелязал и това. Станал сутринта човека — работата му е лека! Без да се коси горещо, той намирал всяко нещо… Но нали се бил залисал, за Йордан си бе записал — вдигнал своя бял юрган: — А къде е тук Йордан? Олеле, Йордан го няма, леле, загуба голяма! Най-подир наум си казал: — Вън е сигурно излязъл. И отчаяно заскитал, де кого настигал — питал. Срещнал го един познат и му кимнал: — Как си, брат? — Остави се, нямам мира. тръгнал съм Йордан да диря, под юргана легна снощи, пък не го намирам още! А приятелят му трепнал и учудено се сепнал: — Нещо да не си пиян? Че нали си ти Йордан? Пипнал се Йордан тогаз: — Бре, наистина съм аз! Върнал се в дома честит — и Йордан е днес открит!

2013.06.25 | 21:33

4
da otidat da vidat 4ovekopodobno laino-volen siderov

2013.06.25 | 18:09

3
Селянин е моят татко! Селянин ще съм и аз ! Ех, само да порастна, пък вижте ме тогас ! Тате, никогиш нема а се връна на село! Кажи на мама да прати бурканите !

2013.06.25 | 17:55

2
още малко и за смях ще станем заради това правителство.не се махат на инат.така им харесва-като мазохисти са.

Добави коментар

Водещи новини