Станишев: ПЕС ще бори младежката безработица

share

Партията на европейските социалисти (ПЕС) няма да се откаже и ще продължи да работи за справяне с проблема с високата младежка безработица в Европейския съюз. Това заяви на брифинг Сергей Станишев, лидер на Българската социалистическа партия (БСП) и на ПЕС.

Станишев маркира основните теми, които ще бъдат обсъдени по време на утрешното заседание на Съвета на ПЕС, като посочи, че темата за младежката безработица ще е в основата. „България също е част от проблема, като в цяла България младежка безработица е два пъти по-висока от средната”, отбеляза Сергей Станишев и посочи, че вече около 75 млн. евро са насочени за намаляване на младежка безработица у нас.

„ПЕС ще продължи развитието на нашата кампания за младежка заетост в цяла Европа, като тя засяга един от най-острите политически въпроси, а именно, че младите хора нямат възможност да намерят своята работа”, обеща още Станишев. По думите му - около 6 млн. младежи до 25-годишна възраст са безработни в Европа. Лидерът на БСП и на ПЕС посочи още, че в ЕС вече са отделени 6 млрд. евро за програми за младежка заетост в цяла Европа.

Водещи новини

Още новини