Депутатите бистрят Закона за корпоративно подоходно облагане

  • 05 юли 2013 09:54

  • 1482
  • 2
Депутатите бистрят Закона за корпоративно подоходно облагане
©

Депутатите подложиха на обсъждане на първо четене Законопроект за допълнение на Закона за корпоративно подоходно облагане. 

С него се предлага данъчно задължени лица, които предоставят стипендии на ученици и студенти, да намаляват финансовия си резултат с размера на стипендиите, като поемат задължение за осигуряване на работа на учениците или студентите след завършване на обучението им за период не по-малък от срока, за който е предоставена стипендията.

Промените предвиждат и задължение при неизпълнение на условието за осигуряване на работа, данъчно задълженото лице да увеличава финансовия си резултат с размера на ползваното данъчно облекчение.

Целта на законопроекта е да се осигури възможност за първо работно място на младите хора. С промените работодателите пък ще могат да си гарантират подготовката на млади кадри, от които имат нужда. С тази мярка до известна степен ще се ограничи младежката безработица и ще се преодолее несъответствието между получаваното образование и нуждите от кадри за бизнеса, се посочва в мотивите на законопроекта.

Вносител на промените в Закона за корпоративното подоходно облагане е Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на и група народни представители.

Последвайте канала на

1482 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
анонимен

2013.07.05 | 16:14

2
Браво! Подкрепям! Това е един абслютно смислен закон, който ще позволи на много талантливи и умни българи да получат образование. На други ще помогне за получаване на квалификация за да могат да бъдат конкурентноспособни на пазара на труда. Това го има във всяка цивилизована държава и макар и позъкасняло е време да бъде практика и в България.
AJ4A

2013.07.05 | 15:00

1
Болшевишка пропаганда и нищо повече!!! Ако не се разкриват нови работни места .......... младите ще "седнат" на местата на по-възрастните и резултата ще е само ......... "източване" на държавния бюджет откъм вноските за корпоративен данък!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини