Янаки Стоилов: Не разчитам на КСНС

share

Основните мерки на плана "Орешарски" са насочени към увеличаване на обезщетенията за отглеждане на дете, повишаване броя на хора, имащи достъп до енергийни помощи, подпомагане на първокласници и понижаване на цената на тока. Ще бъде преустановено покачването на пенсионната възраст и трудовия стаж. Тези мерки поне малко трябва да облекчат социалното напрежение. Това обяви в предаването "Денят започва" на БНТ Янаки Стоилов от Коалиция за България.

Замяната на един или друг човек на върха на партиите не решава нищо, защото самите партии дълбоко в себе си се нуждаят от радикални промени. Това обяви политикът на въпрос не трябва ли лидерите на политическите сили да понесат отговорността за грешките си, както иска обществото.

Това е цената на партньорство, в което трябва да се решат много по-сериозни задачи, отколкото всяка партия да получи това, което й се полага в парламента, коментира той във връзка с питане не получава ли ДПС прекалено много места в комисии в НС.

Стоилов обяви, че няма големи очаквания относно Консултативния съвет за национална сигурност. Той не може да стане арена на решаване на проблемите в страната, заключи той.

Водещи новини

Още новини