РЗС: Орешарски незабавно да подаде оставка

share

Това, което се случи вчера на масовия протест в столицата еднозначно показва, че БСП, ДПС и Атака нямат доверието на българския народ да управляват страната. РЗС счита, че Пламен Орешарски незабавно трябва да подаде оставка, а Народно събрание да се саморазпусне.

Това се казва в съобщение на РЗС разпространено до медиите. При така създалата се ситуация единствената спасителна кауза за България е свикването на Велико народно събрание с цел приемане на нова Конституция, продължават хората на Яне Янев. Има действащ и неотменен от Изборния кодекс Закон за избиране на Велико народно събрание. Той трябва да бъде променен и по него да бъдат избрани депутатите от ВНС, категорични са от партия РЗС.

Всякакъв опит за създаване на кръгла маса е протакане на проблема в полза на бившата БКП и производните й БСП, ДПС и Атака. Ситуацията изисква бързи и безкомпромисни действия за поемане на политическата отговорност и излизане от сбъркания посткомунистически модел на управление. РЗС призовава протестиращите, гражданските организации, парламентарната опозиция и демократичните извънпарламентарни партии да се обединим около единствената спасителна кауза за България: Нова конституция за нова България, завършва съобщението.

Водещи новини

Още новини