Орешарски се среща с представители на НПО-тата

share

Подобряването на бизнес средата у нас ще бъде обсъдено от премиера Пламен Орешарски с представители на неправителствени организации. Срещата му е част от поредицата консултации, посветени на темата.

В понеделник Орешарски се срещна със синдикатите и работодателските организации, като по време на разговорите бе договорено създаването на работна група, която да направи преглед на регулаторните режими и да работи върху подобряването на обществените поръчки у нас.

По време на срещите стана ясно, че у нас действат 1 200 регулаторни и лицензионни режими, част от които могат да бъдат премахнати, за да намалят бюрократичните спънки пред бизнеса. Ще се търси начин и за намаляване на таксите за определени административни услуги.

В Закона за обществените поръчки, който може да бъде и изцяло пренаписан, ще се търси разширяване на достъпа до обществените поръчки на фирмите и постигането на по-голяма прозрачност при възлагането на процедурите.

Сред основните проблеми на бизнеса, освен администрацията и обществените поръчки, са трудният достъп до кредитиране, забавените плащания от страна на държавата и ниското потребление в страната.

Водещи новини

Още новини