Меглена Кунева: Казусът с "Лукойл" се дължи на лошо управление

Булфото
share

Така кандидат-президентът Меглена Кунева коментира във Варна отнемането на лиценза на рафинерията, предаде Дарик.

Много съм ядосана, че отново не слушаха потребителите. Когато преди месеци те се оплакваха, че нещо ужасно не е наред в страната, че има монопол, никой не обърна внимание. Получихме съобщение от най-високо място, че „Лукойл” са чудесни и че те имат 40 процента от държавния бюджет. Сега изведнъж се оказва, че това не е така, заяви Кунева.

Тя разкри, че няма никакви колебания, че законът трябва да се спазва и поиска гласът на хората да се чува, когато сигнализират за „тесните” места в икономиката, а не да се реагира според конюнктурата.

Меглена Кунева за пореден път подчерта, че неприемането на документите за регистрация на инициативния комитет, издигнал я за кандидат-президент, говори за  неравнопоставеност между граждански и партиен кандидат, която произтича от закона, но е допълнително засилена от страна на Централната избирателна комисия.

Това не е хубаво. Не е въпросът в мен. Изборите ни трябват на нас като нация, не е въпросът във властта. Мен специално не това ме интересува, коментира Кунева.

Според нея 15 дена по-малко кампания е много сериозно, когато нямаш партия зад гърба си. Това означава, че ЦИК и законът не искат граждански кандидат, което е лицемерно, каза още кандидат-президентът.

Кунева коментира и данните от социологическо проучване, според което, ако изборите бяха днес, то тя би имала подкрепата на 38 % от избирателите, колкото и кандидатът на ГЕРБ.

Приемам всички данни от социологическите проучвания с интерес и смирение. Искам да дам решения и резултати. Едва когато хората могат да измерят резултата от моя труд, както беше с влизането в Европейския съюз, единствено тогава ще се чувствам спокойна, че съм направила максимума, заяви Кунева и изрази притеснение за големия процент хора, които смятат, че изборите ще бъдат манипулирани.

Никак не се учудвам, че от Европа искат да знаят защо министърът на вътрешните работи е и шеф на предизборен щаб на партия, както и защо има огромен брой фантоми в избирателните списъци. Едва 15 на сто от гражданите вярват, че ще има честни избори, а над 37 на сто смятат, че вотът ще бъде манипулиран – това е отвъд най-тежките прогнози, допълни Кунева.

Водещи новини

Още новини