Янаки Стоилов: Ще решаваме острите социални проблеми

share

Обявяваме началото на законодателската си дейност. Промените са засилване на парламентарния контрол и започваме предизборните си ангажименти. Затова предлагаме промени в закона за насърчаване на заетостта, изменения в закона за наемане на служителите.

Увеличаваме на размера на обезщетенията за отглеждане на дете до 2 години, увеличаване на детските надбавки. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от Коалиция за България Янаки Стоилов. Приоритет в следващите седмици и месеци са мерките за поддържане и увеличаване на заетостта, за отглеждане на децата и подпомагане на най-затруднените. Затова предлагаме законодателни промени, увеличаване на майчинските от 240 на 310 лв., увеличаване на размера на еднократната помощ за първокласници от 150 на 250 лв., разширяване на кръга на хората, ползващи помощи за отоплителния сезон, каза Стоилов.

По отношение на дейността на банковата система предлагаме промени, както и при прилагането на СРС-та. Това е нашият отговор на досегашното антисоциално управление и антидемократичен стил на отношение към хората, подчерта той.

Освен в обявените мерки, отговорът ни ще е в облекчаване на условията и решаване на острите социални проблеми.

Водещи новини

Още новини