Цветан Цветанов: Отказвам се от имунитета си

share

"Вижте спекулациите, които се тиражираха в публичното пространство  относно това, че ще се крия зад имунитета си са абсолютно безсмислени. Днес ще внеса доброволното си желание за отказ от депутатския ми имунитет", обяви в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия Цветан Цветанов, бивш вътрешен министър и депутат от ГЕРБ.

Припомняме ви, че днешният ден е последната възможност, в която Цветанов сам може да се откаже от имунитета си, който бе поискан още миналия четвъртък от главния прокурор Сотир Цацаров.

Цветан Цветанов заяви категорично, че не се притеснява, ако бъде арестуван.

Относно незаконните подслушвания, Цветанов припомни, че такива все още не са открити. "Всичко в тази посока е една спекулация", добави той. По думите му, тази война срещу него се води заради личните мотиви на Делян Пеевски, на Сергей Станишев и на Сотир Цацаров. Цветан Цветанов дори припомни, че Пеевски в 41 - то НС не е казал нито дума от парламентарната трибуна, а сега е нападнал дори Марин Райков.

Във връзка с подслушванията, Цветанов припомни още, че има компетентни институции, които трябва да се произнесат в кратки срокове. Той заяви, че у нас може да се чуе какво ли не имайки предвид слуховете за частен ГДБОП.

Относно това, че бившият вътрешен министър лично е подкрепил Цацаров при кандидатурата му за главен прокурор, той заяви, че е направил това, защото е получил положителни отзиви от колеги за работата му.

Във връзка с бюлетините, открити в печатницата в Костинброд, Цветан Цветанов заяви, че са абсурдни твърденията на Мая Манолова и прокуратурата. Той отново попита как 400 000 бюлетини биха били вкарани в урните.

"Никога не съм използвал МВР за лични и политически цели. Твърденията за това е абсолютна атака към мен и към МВР. Промените, които се предприемат, ще доведат до разпада на МВР", каза още Цветанов. Според него нападките срещу ГЕРБ ще продължат. Той отново изтъкна, че ГЕРБ е първата политическа сила в Народното събрание и партията има най - много депутати. По думите му, мандатът на ГЕРБ е бил абсолютно успешен на фона на кризата в Европа. "Нека да видим сега как ще се справят другите", добави още той.

Относно твърденията, че Делян Пеевски стои зад това че Цветлин Йовчев е новият вътрешен министър, Цветанов заяви, че хората се променят. "Изгодата е много ясна - тежките олигархични кръгове няма да бъдат засягани", допълни депутатът от ГЕРБ. "В момента политическата класа - БСП, ДПС и "Атака" имат изгода да се дестабилизира секторът "Сигурност", категоричен е още Цветанов.

Цветан Цветанов каза още, че тепърва ще става ясно какво свързва Делян Пеевски и Сотир Цацаров и отново напомни, че сегашният главен прокурор е влязъл в неговия кабинет точно с Пеевски.

Водещи новини

Още новини