Местан към Орешарски: Вие ще имате 100 секунди толеранс

share

Народът делигитимира ПП ГЕРБ, каза председателят на ДПС Лютви Местан в НС. 

Това е станало, защото ГЕРБ си присвоиха монопола. Вие сами се изолирахте, защото се провалихте в проучвателния си мандат. Суверенът свали от власт ГЕРБ, следва да проумеем мъдростта на вота на народа, допълни още Местан от парламентарната трибуна. Народът ни накара да направим правителство на националното съгласие, за да съставим правителството на националното спасение. Няма по-лош сценарий от утре да тръгнем към нови избор, допълни  той. Ние ще подкрепим правителството на отговорния Пламен Орешарски. „Г-н Орешарски, от вас не могат да се очакват чудодейни решения. Месиите са в историята. От вас се очакват конкретни, реални стъпки. Очакваме да реабилитирате Народното събрание като център на властта. Очаквам да бъде правителство на Народното събрание”, заяви лидерът на ДПС. Очаквам правителството, планът "Орешарски” да бъде спасителен за България”, каза Местан.
Да възстанови българската държавност и достойнството на всеки един български гражданин, каза Местан.

Обръщайки се към кандидата за премиер Места заяви: Вие няма да имате 100 дни толеранс, вие ще имате 100 секунди толеранс. Вие няма да имате комфорта на 8-те млрд. фискален резерв, какъвто оставихте. Не приемаме внушенията за нова тройна коалиция, допълни Местан. Ако някога Атака е подкрепяла премиер той се е казвал Бойко Борисов, припомни лидерът на ДПС, като припомни изказване на Волен Сидеров в предишния парламент.  Ние не очакваме подкрепа от Атака и няма да я получим, декларира Местан. България се нуждае от правителство на интелекта, а не от управление на калинките, като посочи, че кандидатът за премиер и за шеф на МВР не са партийни фигури. Според Местан идват тежки дни на за престъпността, защото тя няма да дойде да целува ръката на властта.

От Вас господин Борисов зависи съдбата на България, обърна се Местан към Бойко Борисов. Днес гласуването трябва да покаже, че България е над партийното тесногръдие, заяви още лидерът на ДПС.

Очаквам вие да бъдете правителство на народното събрание, а не парламентът да бъде изпълнителят на волята на премиера, обърна се Местан в заключение към Орешарски.

Водещи новини

Още новини