Местан: Не знам дали Тихолов е водил листа на ДПС в Несебър

share

Не трябва да се фокусираме върху оттеглянето на арх. Калин Тихолов. Не мога да потвърдя информацията дали той е бил водач на листата на ДПС в Несебър на местните избори през 2007 година. Простете това мое незнание, но тогава функциите ми в партията бяха различни. Но мога да потвърдя оттеглянето му. Искам да подчертая, че съставът на кабинета е по инициатива на  Пламен Орешарски. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в сутрешния блок на Нова телевизия по повод оставката на Тихолов и състава на новия кабинет.

Трябва да сме коректни като кажем, че хората свалиха ГЕРБ от власт, но не я дадоха на БСП, нито пък на ДПС. Време е за продуктивна политика и тя ще бъде реализирана от Пламен Орешарски, каза още той.

По думите му от този кабинет чудеса не могат да се очакват, но той е длъжен да проведе едни мерки за извеждане на страната от кризата. Този кабинет няма право да подхранва нереални очаквания в хората, този кабинет трябва да е на българския парламент, където ще се провеждат дискусии, каза още той. 

На въпрос колко министри има ДПС, Местан заяви, че те са 17 заедно с министър-председателя.

Не се свеня от думата "коалиция".  Различното от предишните кабините на коалиция е, че няма някакви пропорции. Разликата с тях е в принципите на съставяне на кабинетите, каза Местан.

Няма по-лош сценарии за България от това да се повторят изборите на 12 май, тя има нужда от кабинета "Орешарски".  Страната няма интерес от избори, а ГЕРБ . Те имат интерес да има една несигурност в страната, те имат интерес от това, защото 4 години си твърдяха, че са моралният съдник, че са една алтернатива на Тройната коалиция. Трудно е да се трансформираш в лидер на опозицията, каза още Местан.

ГЕРБ възникна като партия на властта. Те имат нужда да съхранят това, защото властовите отношения имат свойството да се разграждат светкавично след свалянето от власт. Г-н Бойко Борисов и партията му не трябва да тръгват по пътя на самоцелната деструкция, смята още той.

Водещи новини

Още новини