Татяна Буруджиева: Оставката на арх. Тихолов не трябва да влияе на кабинета

share

Това, която трябва да остане след оттеглянето на арх. Калин Тихолов е бързата реакция на Пламен Орешарски, която е от изключително значение, когато чувствителността на обществото е много изострена. Това заяви политологът и началник на кабинета на БСП Татяна Буруджиева в сутрешния блок на Нова телевизия.

От вчера, след като бяха съобщени имената на кабинета, има една реакция, която не засяга професионализма на хората в него, а по-скоро кой с кого си ляга. Що се отнася до планираните протести за по-късно днес тя заяви, че това е добре.

Румяна Бъчварова, началник на кабинета на ГЕРБ, е на мнение, че тази смяна няма да се отрази на правителството. Един експерт не може да има еднозначно присъствие в един кабинет. Ако трябва да се анализира състава на кабинета, то той се разделя на три квоти -  квотата на Сергей Станишев, квотата на БСП и квотата на Пламен Орешарски, каза още тя.

Попитана каква е заявката на този кабинет, Бъчварова заяви, че е търсен експертния състав. Що се отнася до приоритетите, които са формирани, тя заяви, че е малко объркана, защото те са едни за Станишев, други за Орешарски и трети за ДПС.

Програмата на правителството ще се пише след като бъде гласуван състава, заяви Бъчварова. Тогава ще можем да я коментираме, каза още тя.

Буруджиева я контрира, че това изказване е явна манипулация, защото още от самото начало целите на правителството са ясни. Трябва да уточним, че няма кабинет, който да е заявил програмата си предварително. Програмата е налична, категорична е тя.

Попитана дали номинирането на Цветелин Йовчев за вътрешен министър може да се приеме като протегната ръка към ГЕРБ, Бъчварова заяви, че това не може да се разгледа в този аспект.

Водещи новини

Още новини