Миков: Организираната престъпност не може да бъде победена с гола политическа воля

Булфото
share

Това заяви от парламентарната трибуна по време на дебатите по вота на недоверие депутатът от Коалиция за България Михаил Миков.

От решенията на кабинета се вижда, че техническите критерии за влизане в Шенгенското пространство не са изпълнени, колкото и управляващите да твърдят обратното, допълни той.

Две години бяха пропилени във война с миналото, вместо за реални действия и реформи в сектора на правосъдието и вътрешните работи, но европейските партньори вече дават остри оценки, защото организираната престъпност не може да бъде победена само с голата политическа воля. Поощряваната практика на злоупотреба със сила и полицейщината в България не остават незабелязани от Европа и това все повече се вижда в докладите на ЕК, подчерта Миков.

Българските граждани оттеглят доверието си от ГЕРБ, защото обещанията, които поеха управляващите преди изборите, не са изпълнени. Дестабилизацията на институциите, войната с независимата съдебна власт не може да генерира доверие на обществото към правителството, посочи депутатът от левицата.

Не може полицейската работа да се използва за политически PR и в същото време да има тържество на закона. Ще подкрепим вота, защото правителството се провали в сферата, в която уж беше най-силно – правосъдие и вътрешни работи, каза още Михаил Миков.

Водещи новини

Още новини