Маргарита Попова: Дори да е неоснователен, скандалът със СРС-та руши доверието

share

Както и да завърши скандалът с подслушванията, се руши доверието на гражданите към институциите. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова при посещението си в Ловеч.

Тя изтъкна, че за нея не е важно какъв ще бъде ходът и как ще завърши този скандал - дали ще се окаже верен или неоснователен и неверен. По думите й еднакво лошо е и в единия, и в другия случай, защото се руши доверието на гражданите към институциите и в страната, както и имиджът на държавата ни навън.

„Оттук насетне няма да коментираме. Задължение на прокуратурата беше да поеме този сигнал и да направи проверка. Аз съм била свидетел и знам, че преди повече от десет години подобна проверка, във връзка със скандал за подслушвания, е правена - грандиозна, мащабна проверка, по времето на бившия главен прокурор Никола Филчев”, допълни Попова. Тя припомни, че тогава били открити много организационно-административни нередности, допълва БТА.

Тя не пожела да даде оценка и на работата на прокуратурата по случая. Заяви само, че бързо е бил сформиран екип и назначена проверка. „Това е само констатация, не е оценка, защото прокуратурата е длъжна да прави това и ние не можем да правим оценки и да възхваляваме нещо, което се дължи по закон като поведение”, заяви вицепрезидентът.

Водещи новини

Още новини