Попова: Спешно трябва ново правителство

  • 17 май 2013 18:04

  • 1095
  • 3
Попова: Спешно трябва ново правителство
© Булфото

За да остане страната ни стабилна, много бързо трябва да бъде съставено ново правителство. Това е заявил вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на на разговор с президента на Република Малта Джордж Абела.

Със срещата приключи двудневното работно посещение на 16 и 17 май на вицепрезидента в островната държава, където тя взе участие във форум на Международната правна академия, съобщи Прессекретариатът на президента.

Българският вицепрезидент и държавният глава на Малта са обменили мнения за вътрешнополитическата ситуация в двете страни, за необходимостта от запазване на финансовата и фискалната стабилност, както и за реформите в областта на правосъдието и вътрешните работи. Президентът Абела е дал висока оценка на бюджетната дисциплина на България и за ниското ниво на бюджетния дефицит.

Държавният глава е информирал вицепрезидента Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на за актуалните данни на МВФ и на кредитни институции, според които Малта е свила бюджетния си дефицит до 3% от БВП, а безработицата в островната република е едва 6.5-6.6 на сто.

Според Попова в областта на управлението на средствата от ЕС България има какво да научи от Малта, където европейските структурни инструменти са основен инвестиционен ресурс.

По време на срещата си с президента Абела вицепрезидентът е направил и преглед на демократичните промени у нас през последните 24 години.

Късно на 16 май вицепрезидентът Попова се е срещнала и със заместник министър-председателя и министър по европейските въпроси Луис Грех, с министъра на външните работи Джордж Вела и с представители на обществените и политическите среди на Малта. На срещата е била изразена общата оценка за големия потенциал за развитие на двустранните отношения между двете приятелски държави.

Последвайте канала на

1095 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
BO*L*CI

2013.05.19 | 17:17

3
АКО НЕ БЕШЕ БОЙКО СЕГА НЯМАШЕ ДА СТЕ ПРЕЗИДЕНТИ ГОСПОД ДА ВИ НАКАЖЕ БОКЛУЦИ
НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ

2013.05.19 | 15:46

2
НА КОМУ КУ..РА ГО ДИРИШ В МАЛТА БЕ БАБЕ МРЪСНО МИРИЗЛИВО ИЗРОДСКО..ДА ИБА И ДЪРТАТА КРАНТА ВРЕДНА..ТАЗИ Е ВРЕДНА ЗА ДЕМОКРАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ С НЕЙНИТЕ НАЛУДНИЧИВИ ИДЕИ ОТНОСНО НК
НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ

2013.05.19 | 15:46

1
КАКВО СВЪРШИ В МАЛТА?? КАКВИ ДИВИДЕНТИ ДОКАРА ЗА НАШАТА СТРАНА МА ДЪРТА КУ..РВО

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини