Станишев: Опитват се да фалират мините от Маришкия басейн

Булфото
share

"Някой се стреми целенасочено да фалира мините, да ги разпарчетоса и да ги залепи към частните производители на електроенергия" - такова подозрение изразил при посещението си в Стара Загора председателят на БСП Сергей Станишев, цитиран от пресцентъра на партията.

"Тук съм, за да защитавам българските държавни производители и хората, които работят в българската енергетика", добавил той. Лидерът на БСП е изразил опасения, че се правят опити "да се фалира и българската държавна ТЕЦ "Марица Изток 2", защото тя дава втората най-ниска цена на тока". Станишев напомнил, че страната ни винаги изнасяла ток. Сега обаче България се била превърнала в транзитна държава за тока на Румъния и Унгария.

"Оказахме се неконкурентоспособни заради тотално сбъркана политика, която обслужва нечии икономически интереси", смята Станишев. Той напомнил, че многократно е настоявал да се оповести списъкът на всички, които са собственици и финансиращи ВЕИ-та. "Да разберем чии интереси са обслужвали ДКЕВР и правителството на Борисов, разрешавайки такова безконтролно пускане в експлоатация на ВЕИ, които се изкупуват приоритетно", настоял лидерът на БСП.

Станишев обявил, че БСП ще води кампания, основана на истината, почтена, позитивна и с ясни ангажименти към хората, кампания лице в лице. "За разлика от други партии, ние имаме не празни обещания, а много конкретни ангажименти, които ще изпълним в рамките на мандата, ако получим доверието на хората. На основата на ефективна икономическа политика ще постигнем в рамките на мандата 250 000 нови работни места. Това е жизненоважно за България. Виждате, че хората са докарани до просешка тояга", заявил Станишев.

Водещи новини

Още новини