Сидеров: Колониалният модел в България трябва да се промени

Булфото
share

Това заяви в парламента лидерът на "Атака" Волен Сидеров относно препоръките на Европейската комисия по Националната програма за реформи за 2011 г. и Конвергентната програма 2011 – 2014 г.

В България над 1.5 милиона пенсионери взимат 50-100 евро месечно, което ако го кажете на чужденец, ще ви пита тези пари на ден ли се взимат, защото не може да го проумее, допълни той.

Никъде в препоръките не виждам как да се подобри икономиката в България, защото ЕК работи с големите наднационални компании, които ги интересува единствено и само огромните печалби, които изнасят извън страната ни.

Трябва да се промени колониалния модел в България, което означава смяна на собствеността в големите сектори на икономиката. Вместо това, се готви приватизация на сектори, които са важни на националната сигурност като пощите и обекти в енергетиката

Ние искаме икономиката ни да бъде насочена към българския предприемач, защото чуждите инвеститори-колонизатори плащат за еднакъв труд повече пари на чужденци, отколкото на българи.

Трябва да се работи в посока да се върнат 1.5 милиона българи от чужбина, които с труда и капиталите си да подпомогнат българския бизнес.

Водещи новини

Още новини