Мартин Димитров: Монополите в България стават все по-силни

  • 22 юли 2011 12:32

  • 1600
  • 5
Мартин Димитров: Монополите в България стават все по-силни
© Булфото

Това каза в парламента лидерът на СДС и съпредседател на Синята коалиция Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на относно препоръките на Европейската комисия по Националната програма за реформи за 2011 г. и Конвергентната програма 2011 – 2014 г.

Трябва да насочим огромни усилия за подпомагане на малкия и среден бизнес, а вместо това управляващите с мерките си затрудняват този бизнес, допълни той.

Той даде за пример идеята за свързване на касовите апарати дори и на най-малките магазинчета със системата на данъчните, което според него го няма в нито една държава-членка на ЕС.

Монополистите стават все по-силни, а Комисията за защита на конкуренцията е абсолютно безсилна срещу тях. Учудващо е, че тази комисия е създадена при предишните управляващи, но се оказва удобна и за правителството на ГЕРБ. Хората питат всеки ден защо цената на петрола на международния пазар пада, а цените на горивата в България не и отговорът е - заради съществуването на монополи в България, , посочи Димитров.

Трябва да подобрим усвояването на еврофондовете, защото страна като Естония вече усвоява 80% от евросредствата, а ние сме далеч назад, каза още Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1600 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
777

2013.03.04 | 19:45

5
Мартине, ти за това се сещаш май само преди избори ! Нищо ново . Не забравяй че почти всичките са от врето "наше-ваше". Раздържавявахте - добре ! Но можехте да го направите по-добре за страната и хората. А вие го направихте добре само за сини лидери, синьото правителство ! И затова, че се оказахте не правителство на народа си, а самозадоволяваща се клика, се сринахте тотално !
Боби

2013.03.04 | 19:44

4
Какви монополи, какви пет лева. "Кремиковци" АД отиде по дяволите, не знам някой дали е чул, но и ТЕЦ-овете и няколко мини край гр. Бургас са продадени на собственик от Сейшелските острови, защото е предложил дългосрочен план за развитие. Представете си какъв опит имат там с "топлото" както му казваме минното дело и въобще отоплението за битови нужди като цяло... Аз не съм чул за голям производител на охладителни системи от Сибир, а вие ? И нека после ми говорят за монополи; те всъщност покровителстват управляващите, жалко, че няма политическа сила с достатъчно воля, която да изчисти всичко и да национализира ключовите и печеливши предприятия в страната, и както по времето на Тодор Живков да не даде и пукната стотинка на собствениците. Дано някога и нашето черноморие бъде изчистено от всичките незаконни хотелиери монополисти.
max

2013.03.04 | 19:41

3
Алооо ,въобще не се качвай на вълната че и ти си от тия дето ще ядат народен бой

2013.03.04 | 19:41

2
ей всички са за затвора
aNTI KOMUNIST

2013.02.18 | 12:11

1
Мартинчо да го духаш утрепко!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини