Премиерът за Волен Сидеров: Театърът загуби след включването му в политиката

share

С влизането на определени хора в политиката театралният сектор е загубил. Така премиерът Марин Райков коментира случаят с опита на Волен Сидеров да присъства на заседанието на МС. По отношение на изборите той каза, че е получил писма от две партии – от БСП и НДСВ с конкретни предложения.

ГРАО отпечата избирателните списъци, а цитираната разлика от 800 000 души между данните за преброяване и избирателните списъци не е точна, заяви вицепремиерът Екатерина Захариева. ГРАО проверява и броя на столетниците, уточни Захариева. 279 лица от над 400 вписани столетници получават пенсии и в момента.

Научният съвет, който е създаден работи по приоритетите на Общата селскостопанска политика, очаквам да се активизира работата и по Програмата за развитие на селските райони.

Утре Райков ще обсъди проблемите в сектора с тютюнопроизводителите. Ще бъде разгледат и въпроса с раздаването на пасища, тъй като е станало ясно, че хора са получили пасища без да са животновъди, каза премиерът.

Обществените съвети се структурират по успешен начин в Министерството на транспорта, на отбраната, на околната среда и водите и здравеопазването, отчете Райков. 108 млн. лв. са неразплатените задължения на държавата към фирмите, редприети са и мерки за възстановяването им, заяви премиерът. Финансовият министър Калин Христов уточни, че задълженията, за които отговаря кабинетът не включват общинските дългове. Това е причината и ведомството да разпрати писма до местните администрации.

Водещи новини

Още новини