Сидеров: Против вота на недоверие сме

Булфото
share

Това заяви в сутрешния блок на бТВ лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

По-скоро би искал оставката на Трайчо Трайков заради сделката с „Шеврон“, отколкото на Цветан Цветанов, допълни той.

Никой от инициаторите на вота на недоверие не дойде при нас да пита за мнението ни, а говорят по медиите. Нашата позиция е против този вот, защото както и лидерът на СДС каза, в момента няма алтернатива на сегашното управление, посочи Сидеров.

„Атака“ винаги се е разделяла от ГЕРБ по определени възлови въпроси. Това, че в определени области ГЕРБ не води препоръчани от нас политики, си остава за тяхна сметка и ще се отрази на изборните им резултати, заяви той.

Сидеров за пореден път заяви, че чуждестранните монополи в България източват огромни капитали от България. Той даде пример с ЧЕЗ – компанията плаща данъците си в Чехия и „по този начин българинът издържа чешкия пенсионер“.

Данъчната ни система обслужва едрия бизнес чрез плоския данък, вместо да е в услуга на обикновения българин. Смятам, че на президентските избори ще има балотаж между нашия кандидат и по-вероятно кандидата на ГЕРБ, отколкото на БСП, прогнозира Сидеров.

Той отказа коментар за изявленията на бивши депутати от „Атака", че са подписали договори, с които гарантират сумата от 150 000 евро и посочи, че вече си е казвал мнението по въпроса. Не мога да отговарям за това кой какво е подписал, категоричен бе Сидеров.

Водещи новини

Още новини