Плевнелиев отива в Унгария

Булфото
share

Президентът Росен Плевнелиев ще бъде на официално посещение в Унгария на 2 и 3 април, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В Будапеща държавният глава ще има срещи с президента Янош Адер, с председателя на Националното събрание Ласло Кьовер и със заместник-министър председателя Тибор Наврачич. Ще бъдат обсъдени въпроси от дневния ред на двустранните отношения, както и сътрудничеството между България и Унгария в Европейския съюз. В присъствието на президентите Плевнелиев и Адер ще бъдат подписани двустранни споразумения в областите на образованието и на културата.

Президентът Плевнелиев ще се срещне в Аулата на Българското училище в Будапеща с представители на българската общност в Унгария, след което ще присъства със своя унгарски колега Янош Адер на концерт на ансамбъл „Филип Кутев“ и на фолклорния ансамбъл на българската общност „Янтра“.

В рамките на посещението си държавният глава ще открие в унгарската столица изложбата „Труден избор с голямо значение: съдбата на българските евреи“, посветена на 70-годишнината от спасяването на българските евреи в годините на Втората световна война.
В делегацията, водена от държавния глава, са министърът на образованието, младежта и науката Николай Милошев и министърът на културата Владимир Пенев.

Водещи новини

Още новини