Плевнелиев: Държавата започва приоритетно разплащане с бизнеса

share

Служебното правителство ще започне приоритетно изплащане на просрочени задължения на държавата към малкия и средния бизнес. Това обяви в Габрово пред журналисти президентът Росен Плевнелиев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. По думите му те достигат 25 - 30 млн. лева и за целта се очаква през следващата седмица кабинетът да изготви анализ.

От откриването на мобилната приема в Габрово на 27 март експертите на Администрацията на Президента са приели сигналите и молбите на близо 90 граждани. 13 от тях бяха приети лично от президента Росен Плевнелиев в последния ден от работата на приемната.
При изпълнението на инфраструктурни проекти с европейски средства да бъдат ангажирани повече местни фирми, поиска представител на сдружение на фирми от строителния бранш. „Частният сектор по презумпция е по-добре организиран от публичния“, посочи президентът, който припомни обаче, че от момента на сключването на договор за реализацията на проекти с европейско финансиране, държавата не може да се намесва „в начина на организация на работата по тях“.

Повече диалогичност от страна на местните власти, възможно по-бързо изплащане на помощите на социално най-уязвимите граждани, мерки за намаляване на безработицата, както и искания, свързани с тежко материално и финансово положение, поставиха гражданите на Габрово пред държавния глава.

Водещи новини

Още новини