Михаил Константинов: Симпатизирам на ДСБ

share

Всичките пари, които съм взел от "Информационно обслужване", още утре ще бъдат преведени във фонд за лечение на болни деца. Заплатата ми там беше 1 000 лева, защото лично аз намалих възнагражденията. Предишните шефове са взимали по 7 000 лева.

Това каза проф. Михаил Константинов в предаването "Нека говорят". За тези заплати питайте Сергей Станишев и Азер Меликов, продължи той. Като започнах работа в "Информационно обслужване" се хванах за главата. Тройната коалиция бяха успели да изгонят програмистите и математиците. И за това питайте Станишев, но той каза, че ще мълчи и няма да коментира. Лично аз намалих заплатите, защото беше ненормално да взимам 7 000 лева, а премиерската заплата да е 3000 лева, обясни Константинов.

Той коментира и причините за оставката, която подаде преди дни. Аз се извиних на Марин Райков за глупавите ми думи, защото служебното правителство не трябваше да се занимава с мен. Тези които твърдяха, че ще фалшифицирам изборите, сега се опитват да си назначат техни хора, категоричен беше Константинов. Аз симпатизирам на ДСБ и на умните хора, които работят там. Иначе за последните изказвания на Иван Костов ще кажа една стара гръцка поговорка-Когато боговете искат да унищожат някого, те му взимат ума. Политиците са хора като нас. Те са от народа. Те не са племе, което ни е яхнало и иска само да ни дои. Те трябва да бъдат съпричастни, обясни Константинов.

Математикът коментира и предстоящите парламентарни избори. Най-големият проблем на предстоящите избори ще е недоверието. Именно то може да провали всичко. Не може да ни обвиняват, че ще се опитаме да фалшифицираме изборите. Аз съм участвал в създаването на системата на "Информационно обслужване" и знам, че е невъзможно тя да бъде пробита, разкри той. Няма да има нови избори след 12 май, защото, когато човек влезе в парламента, не иска да го напуска. Новият кабинет трябва да бъде съпричастен и справедлив. Константинов даде и своята прогноза за изборните резултати. ГЕРБ ще бъдат първи, БСП ще са втори. Следват ДПС. "Атака" със сигурност влизат в парламента. Проблематично е положението на Меглена Кунева. Тя е на ръба. За мое съжаление, двете малки десни партии, е почти сигурно, че няма да влязат. Може би това е за добро, защото ще има оставки и дясното ще може да се обедини и да излезе по-силно, каза Константинов.

За финал Михаил Константинов отправи призив към всички хора. Искам да призова всички които ни гледат сега да бъдат солидарни. Това е във връзка с изказването на Марин Райков, което остана неразбрано. От утре ще стартирам фонд за набиране на средства, който ще се каза "Да помогнем на България". Няма да влизам в политиката, защото имам още много работа за вършене, завърши той. 

Водещи новини

Още новини