Муравей Радев: Марин Райков не може да вземе на босия цървулите

share

Очаквам на тристранния съвет да постъпят по-рационални предложения от страна на синдикатите от тези, които досега чухме относно увеличение на доходите. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия финансовият министър в служебния кабинет на Ренета Инджова - Христина Вучева. За тези два месеца служебният кабинет не може да направи нищо освен предвиденото в законодателството, т.е. планираното от 1 април повишение, добави тя.

По думите на финансовия министър в правителството на Иван Костов - Муравей Радев, служебният кабинет е поставен в много тежки условия. Има огромно недоверие към които и да е управляващи. Освен това държавата е изтощена от продължителната икономическа криза, която прерасна в социална. Маневреността на служебния кабинет е нищожна в такава ситуация, посочи той.

Идеята на служебния премиер Марин Райков бизнесът да помогне на бедните Муравей Радев коментира с думите, че трябва да се уточни за кой бизнес става дума - дали например за този, на който държавата не изплаща дължимите му пари четвърта година. Според него, ако премиерът е имал това предвид, идеята е наивна. Все едно да вземеш на босия цървулите, коментира Радев. По думите му, друго е, ако става въпрос за парите на олигарсите.

Според икономиста Георги Ангелов нещата трябва да бъдат разделени на две. "Краткосрочно нищо не може да се направи освен да се дадат еднократни помощи на бедните. В средносрочен и дългосрочен план обаче държавата трябва да да работи с бизнеса за трайно разкриване на нови работни места", заяви Ангелов.

Водещи новини

Още новини