Волен Сидеров на щурм в Министерски съвет (снимки+видео)

Булфото
share

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров, Десислав Чуколов и други членове на партията се събраха на входа на Министерски съвет, предаде репортер на Novini.bg. Националистите настояват да бъдат допуснати да присъстват на първото заседание на служебното правителство.

Настояваме да присъстваме на всички заседания на правителството и сме пуснали специално заявление, обясняват от "Атака". Гардовете от НСО не ги допуснаха. Правителственото заседание започва в 10.00 часа. "Искаме да присъстваме на заседанията като граждани. Искаме прозрачност. Не сме получили няма конкретен отговор на подаденото заявление и не знаем защо не ни допускат до заседанията", заяви Волен Сидеров. Той поиска писмен отказ на писмото до Министерски съвет от 13 март, с което иска да присъства на всички заседания на служебния кабинет.

В писмото Сидеров посочва, че искането му за присъствие на заседанията на кабинета е във връзка със  създаденото обществено напрежение в страната и необходимост от прозрачност в управлението на държавата в периода до съставяне  на законно избрано правителство. За искането си Сидеров се позовава и на член 41 от Конституцията и на чл.2 (1), член 12(3), член 14(3) от Закона за достъп до обществена информация. В списъка на "Атака" има десет души.Те са депутати от 41-то Народно събрание и като такива имат право на достъп до  класифицирана информация до полагането на клетва от следващия  парламент, съгласно член 39 от Закона за защита на класифицираната информация, пише в писмото на партията до Министерски съвет.

Водещи новини

Още новини