Маргарита Попова ще посети днес Виена

share

Вицепрезидентът Маргарита Попова ще бъде на еднодневно работно посещение във Виена, като почетен гост на откриването на изложбата „Иван Шишманов и Обединена Европа” в Института по славистика на Виенския университет, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Изложбата е подготвена от Държавния културен институт към МВнР, а организатори са Българското посолство във Виена и Българският културен институт „Дом Витгенщайн”.

Маргарита Попова е патрон на националните чествания по повод 150-годишнината от рождението на видния български етнолог, културен деятел, литературен изследовател и политик проф. Иван Шишманов. Вицепрезидентът ще изнесе доклад на тема „Проф. Иван Шишманов и Европа”.

По време на посещението си Маргарита Попова ще бъде придружавана от проф. д.ф.н. Румяна Дамянова, която е председател на Инициативния комитет за отбелязването на годишнината от рождението на големия българин и ръководител на интердисциплинарен проект с международно участие „Иван Шишманов и модернизацията на българската хуманитарна наука”.

Водещи новини

Още новини